Tenis

„Djokovic nu îi va mai învinge niciodată pe Sinner sau Alcaraz” » Fostul campion de la Roland Garros prevede un sfârșit de eră

Adriano Panata (74 de ani), fost campion la Roland Garros în 1976, i-a dat un verdict tur lui Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP). / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  miercuri, 17 iulie 2024

Adriano Panata (74 de ani), fost campion la Roland Garros în 1976, a dat un verdict tur în privința lui Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP), care a fost învins de Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP), scor 2-6, 2-6, 6(4)-7, în finala de la Wimbledon.

Adriano Panata nu a ascuns niciodată faptul că nu este fanul lui Djokovic și l-a criticat pe sârb de câte ori a avut ocazia.

Italianul crede că vremea lui Djokovic a apus, chiar dacă Nole încă ocupă locul al doilea în clasamentul ATP. Panata nu vede cum Djokovic ar mai putea să îi învingă pe mult mai tinerii Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, cei mai în vogă tenismeni ai momentului.

Adriano Panata crede că Novak Djokovic nu se mai poate bate cu Carlos Alcaraz și Jannik Sinner

„Djokovic a ajuns în finală învingându-l pe Rune, care de fapt s-a învins singur. Și, trebuie să recunosc că m-a înșelat cu nivelul de joc împotriva lui Musetti. Cu toate acestea, a fost o mare diferență împotriva lui Alcaraz.

Carlos a demonstrat de multe ori că este un tenismen foarte puternic. În ceea ce mă privește, el și Sinner sunt la egalitate pe primul loc. Și, în ceea ce-l privește pe Djokovic, cred că nu îi va mai învinge niciodată nici pe Alcaraz, nici pe Sinner”, a spus Adriano Panata, pentru Corriere dello Sport, citat de sportal.rs.

Imediat după finală, sârbul a dat dovadă de fair-play și a recunoscut că Alcaraz a fost mai bun. Djokovic consideră că nu putea face mai mult în finala de la Wimbledon.

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, după finala de la Wimbledon / foto: Imago Images

Novak Djokovic a recunoscut superioritatea lui Carlos Alcaraz

„Așa cum m-am simțit astăzi pe teren împotriva lui, mi-am dat seama că îi sunt inferior. A fost mult mai bun. Asta este. A jucat fiecare lovitură mai bine decât mine. Nu cred că aș fi putut face mult mai mult… nu îmi permitea să am puncte ușoare la serviciu.

A variat foarte mult jocul. Nu l-am văzut niciodată servind așa și cu o viteză atât de mare. Probabil a avut o zi de antrenament foarte bună. Victoria este meritată. A fost mai bun decât mine în fiecare aspect al jocului”, a spus Novak Djokovic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.