Liga 3

114 milioane de euro pentru cel mai nou stadion din România! A început licitația pentru arena de 30.000 de locuri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 17 iulie 2024

După ani și ani de promisiuni, timișorenii își pot vedea visul cu ochii în câțiva ani. Compania Națională de Investiții a publicat în SEAP anunțul licitației pentru atribuirea lucrărilor de proiectare la noua arenă a orașului.

Un stadion de 30.000 de locuri cu o valoare de 114 milioane de euro, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri bugetare. Conform documentelor, durata de implementare a proiectului este prevăzută la 90 de luni, din care 8 luni pentru proiectare, 26 pentru execuție și o perioada de garanție de 60 de luni.

CNI a dat drumul licitației, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 30 august

Închis în februarie 2022 din cauza problemelor cu nocturna, stadionul „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolat în totalitate pentru a se ridica o arenă modernă, de cinci stele. Asta chiar dacă Timișoara nu mai are echipă în primele două ligi ale României.

Și după mai multe puncte de bifat în ceea ce privește birocrația din România, lucrurile încep să se miște. CNI a dat drumul licitației, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 30 august.

Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-preț, componenta financiară având o pondere de 40% din punctaj. Apoi va exista cea tehnică de 60%.

3 ani pentru construcția noului stadion din Timișoara

Conform celor de la Agenda Construcțiilor, proiectarea lucrărilor de demolare este realizată de o companie din Petroșani, dar operațiunile efective vor putea începe după emiterea unei Hotărâri de Guvern.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demolarea stadionului ar putea dura 6 luni, iar pentru construcţia noii arene ar mai fi necesari alţi aproximativ 3 ani.

Noul stadion de la Timişoara va fi cel mai mare din România, după Arena Naţională, şi va costa aproape 120 de milioane de euro, bani asiguraţi de CNI şi Consiliul Judeţean Timiş.

Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea pistă de atletism, şi nu va fi complet acoperit, ca Arena Naţională de la Bucureşti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.