Liga 1

Universitatea Craiova se impune cu 4-2 în fața celor de la UTA » Spectacol în Bănie

+15 Foto
Universitatea Craiova - UTA / Foto: Facebook @UCVOficial

Articol de Cezar Titor  —  sâmbătă, 20 iulie 2024

Universitatea Craiova a obținut prima victorie a sezonului de Superligă. Oltenii s-au impus cu scorul de 4-2 în fața celor de la UTA Arad, grație reușitelor lui Zajkov, Paradela, Baiaram și Mitriță. Ezekiel și Benga au semnat golurile „textiliștilor”.

Regal fotbalistic în Bănie

Înaintea partidei, ambele formații erau în căutarea primului succes din actualul sezon de Superligă. În prima rundă, Universitatea Craiova a remizat „alb” la Sibiu, în timp ce UTA Arad a terminat la egalitate cu Rapid pe teren propriu, 1-1.

Până la urmă, oltenii au fost cei care au reușit să se impună, la capătul uneia dintre cele mai spectaculoase partide, poate chiar cea mai, din debutul sezonului de Superligă.

Universitatea, lipsită de inspirație și mult prea previzibilă

„Leii din Bănie” au fost mai combinativi în primul sfert de oră al partidei. Prima ocazie notabilă a survenit în minutul 11: Alex Crețu a fost servit perfect de cubanezul Paradela, însă nu a fost precis la finalizare din marginea careului mic. 70% era posesia oltenilor în minutul 15, însă „catenaccio”-ul „Puriului” era eficient, „textiliștii” neavând mari probleme în debutul întâlnirii de pe „Oblemenco”.

Cât îl mai așteaptă oltenii pe Koljic să iasă la rampă? În minutul 18, în urma unei faze frumoase, bosniacul a fost servit perfect, însă execuția sa din interiorul careului a fost de-a dreptul cumplită. În altă ordine de idei, arădenii nu propuneau absolut nimic pe plan ofensiv. Craiova era arhiprezentă în jumătatea celor de la UTA, însă la capitolul inspirație, oltenii erau corijenți.

Loviturile de colț, specialitatea casei la Craiova

La fel ca în partida de la Sibiu, trupa lui Costel Gâlcă domina clar, însă secvențele ofensive nu se finalizau cu deblocarea tabelei de marcaj. Ce nu au reușit oltenii din acțiune au reușit din fază fixă.

În minutul 35, Alex Mitriță, cel lăsat pe banca de rezerve cu Hermannstadt, a centrat perfect din corner, iar Gjoko Zajkov a deschis scorul cu capul, asta după ce Juraj Badelj, colegul său din defensivă, a „tras” doi jucători după el la prima bară, lăsându-l fără marcaj pe stoperul macedonean.

Van Durmen, „arhitectul” egalării

Zece minute a durat avantajul oltenilor. Benjamin van Durmen, fostul rival concitadin al Universității, a profitat de neatenția lui Căpățînă, recuperând balonul la aproximativ 40 metri de poarta lui Laurențiu Popescu, tot acesta asistându-l pe Ezekiel, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Repriza secundă se anunța a fi extrem de promițătoare.

Viva Cuba Libre!

Oltenii au început în forcing și mitanul secund, iar aceștia au fost răsplătiți în minutul 58. Conte, stoperul arădenilor, a bâlbâit o minge în careu, juniorul Bană a fost pe fază, i-a pasat lui Paradela, care nu l-a iertat pe Popa și a reușit primul gol în Liga 1.

3-1 se putea face în minutul 66, însă lovitura de cap a lui Koljic a fost mult prea moale.

Ce revenire!

La doar două minute după ce a fost introdus pe teren, Ștefan Baiaram a înscris cu un șut din afara careului, profitând și de lejeritatea cu care Robert Popa a tratat faza. Acesta nu mai jucase dintr-un Rapid - Universitatea Craiova 1-2 din data de 29 aprilie 2024, accidentându-se serios.

După golul lui Baiaram, tot Craiova era echipa mai activă, având șansa în repetate rânduri de a duce scorul la 4-1.

Final incandescent

La un corner din finalul meciului, care nu anunța nimic de altfel, căpitanul Benga s-a înălțat peste defensiva Craiovei, reducând din avantaj pentru echipa sa. La faza imediat următoare, Mitriță a „ucis” partida, ducând scorul la 4-2.

O victorie meritată pentru Universitatea Craiova. Cu mai multă atenție în apărare, oltenii își pot trece deja numele pe lista contracandidatelor la titlu din acest sezon.

Universitatea Craiova - UTA 4-2

  • 36 grade indică termometrele la momentul startului partidei.
  • 7.733 fani prezenți pe „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova - UTA, echipele de start:

UNIVERSITATEA (4-2-3-1): L. Popescu - Căpățînă, Maldonado, Zajkov, Badelj - Al. Crețu, Houri - Bană, Mitriță, Paradela - Koljic
Rezerve: Lazar, Lung jr. - Vlădoiu, Gaspar, Sierra, Bancu, Anzor, Danciu, Barbu, Montoya, Baiaram, Ivan
Absent: Screciu (accidentat)
Antrenor: Costel Gâlcă

UTA (4-4-2): R. Popa - Râpă, Benga, Conte, Rodrigues - Van Durmen, Machado, C. Mihai, Costache - Ezekiel, Omondi
Rezerve: Iliev - Trif, Fabry, David, Iurasciuc, Ekmecki, Healf, R.Cristea, Dumiter
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti). A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)
Arbitru VAR: Vidican Rareș George (Satu Mare). Arbitru AVAR: Antonie Andrei (Bucureşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.