Liga 1

Transfer curios în Liga 1 » A venit o rezervă din liga a treia japoneză

Fabricio Baiano/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 19 iulie 2024

Petrolul Ploiești a anunțat transferul lui Fabricio Baiano (32 de ani), un mijlocaș defensiv brazilian care ultima dată a jucat la SC Sagamihara, echipă din liga a treia japoneză.

După transferul lui Nana Akosah-Bempah, de la Hapoel Akko, din play-out-ul ligii secunde israeliene, Petrolul continuă seria mutărilor curioase în mercato. L-a prezentat oficial pe Fabrizio Buiano, care a fost rezervă la o echipă de liga a treia din Japonia în sezonul trecut.

El semnase cu Sagamihara în ianuarie 2024, dar a rezistat doar jumătate de an, perioadă în care a jucat 6 meciuri în campionat și 195 de minute. A rămas liber de contract și a ajuns în Superliga.

Petrolul l-a transferat pe Fabricio Baiano

„Bine ai venit, Fabricio Buiano! FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu brazilianul Fabricio Baiano, cel care a semnat un angajament cu clubul nostru, pentru următorul sezon, cu opțiune de prelungire și pentru stagiunea 2025-2026!

În vârstă de 32 de ani, Fabricio evoluează pe postul de mijlocaș și de-a lungul carierei a jucat pentru echipe din Brazilia sau Japonia, dar și din Europa, la Maritimo în Portugalia, ori la Genclerbirligi și Rizespor în Turcia.

Bem-vindo, Fabricio Baiano!”, a transmis Petrolul pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Cariera lui Baiano, în statistici

Cotat la 200.000 de euro pe Transfermarkt, cariera lui Baiano e în cădere liberă în ultimii ani. În 2020 era evaluat la 800.000 de euro, cea mai mare cotă atinsă.

A jucat de-a lungul carierei la Vasco da Gama, Novo Hamburgo, Coritiba, Macae, Maritimo, Genclerbirligi, Rizespor, Fortaleza, Avai, Londrina și Sagamihara.

Până la 32 de ani, mijlocașul central brazilian a jucat 153 de meciuri în toate competițiile, a marcat un gol și a dat 4 pase decisive. În 10 ani de carieră la profesioniști, Baiano are o medie de 15,3 meciuri per sezon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.