Campionate

Arsenal, aproape de transfer » Fabrizio Romano a dat toate detaliile: 50 de milioane pentru noul star al Italiei

Ricardo Calafiori, în stânga/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Saturday, 20 July 2024

Arsenal forțează transferul lui Ricardo Calafiori, 22 de ani, fundașul central de la Bologna.

Titular la Bologna în sezonul trecut, când echipa condusă de Thiago Motta s-a calificat în grupele Champions League, Calafiori a fost titular și în centrul apărării naționalei Italiei la EURO 2024. El a jucat alături de Bastoni, însă Squadra Azzura a dezamăgit și a părăsit competiția în optimi.

Însă cei de la Arsenal au fost impresionați de ultimul an al lui Calafiori și sunt gata să dea 50 de milioane de euro pe el. Englezii au trimis oferta și sunt aproape să bată palma cu Bologna, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

Ricardo Calafiori, la un pas de transferul la Arsenal

Calafiori s-a înțeles deja cu „tunarii” de câteva săptămâni și aștepta deznodământul negocierilor dintre cluburi. Echipele sunt aproape de se înțelege pentru 50 de milioane de euro, plus alte clauze, iar internaționalul italian are șanse mari să joace în Premier League din această vară.

El va avea însă o concurență teribilă pe Emirates Stadium. Antrenorul Mikel Arteta are deja un cuplu sudat de fundași centrali, Wiliam Saliba și Gabriel Magalhaes au jucat împreună în centrul defensive în ultimii doi ani, în care Arsenal s-a luptat la titlu în Anglia.

Bologna e aproape de o mare lovitură financiară, anul trecut îl aducea pe Calafiori cu 4 milioane de euro de la Basel, iar acum îl va vinde cu 50. Ricardo a jucat 30 de meciuri în Serie A în sezonul trecut, iar la EURO 2024 a bifat 3 partide pentru Italia.

El are 1,88 m înălțime și piciorul de bază e stângul, un lucru rar la fundașii centrali. Tocmai din acest motiv, a jucat 49 de meciuri în carieră pe postul de fundaș stânga.

5 meciuriare Calafiori în tricoul naționalei Italiei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.