Baschet

„Naționala” masculină de baschet U20 a României s-a calificat în finala CE!

FIBA U20 Eurobasket Foto: Federația Română de Baschet

Articol de Oana Dușmănescu  —  sâmbătă, 20 iulie 2024

Selecționata naţională de baschet U20 a României s-a calificat sâmbătă, la Piteşti, în finala CE, Divizia B, învingând în semifinale echipa Finlandei, cu 77-72, după ce pauză era condusă cu 26-29.

Accesul în ultimul act al competiției a însemnat pentru „tricolori”și accesul în Divizia A, prima ca valoare din Europa.

Pentru reprezentatva României, principalii marcatori tricolori au fost: Lungu 16 p, Şomăcescu 15 p, Bădălău și Lăpuşte (fiecare câte 13 puncte).

România a ajuns în sferturile de finală ale competiției care se desfășoară în sala „George Ziguli” din Pitești, încheind grupa D pe primul loc, după patru victorii din tot atâtea meciuri: 73-70 cu Estonia, 86-76 cu Georgia, 81-44 cu Albania și 91-81 cu Bulgaria.

În sferturi, „tricolorii” antrenați de nord-macedoneanul Tane Spasev, au învins categoric Ungaria, cu 94-62 și vor întâlni în finală câștigătoarea din meciul Olanda-Ucraina.

Duminică, învinsele din semifinale vor juca pentru medalia de bronz, iar România şi câştigătoarea din a doua semifinală vor disputa finala. Medaliatele FIBA U20 Eurobasket, Divizia B, vor promova în primul eșalon valoric.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.