Liga 1

Un mare zero! Farul fără gol în startul campionatului, Oțelul s-a ales cu punctul „clasic”

Oțelul Galați - Farul Constanța, foto: Facebook SC Oțelul Galați

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 22 iulie 2024

Oțelul a remizat pe teren propriu cu Farul, scor 0-0, în etapa #2 a Superligii. Trupa lui Dorinel Munteanu (56 de ani) a acumulat 4 puncte, în timp ce constănțenii au obținut primul punct în acest sezon. A fost meciul celor mai selecționați jucători din istoria echipei naționale.

Cronică de Eduard Apostol. Remiză albă la Galați între Oțelul și Farul. Iustin Popescu, portarul dunărenilor, șah la ”Rege”. Când n-a mai parat el, s-a opus bara!

Dorinel Munteanu a avansat cu mingea la picior, a trecut de un adversar și i-a pasat lui Gică Hagi, care, imperial, a șutat cu stângul său fantastic, înscriind un gol de poveste... Așa s-ar fi scris o cronică de meci pe vremuri, într-o altă epocă, una ce va rămâne cu eticheta „Generația de Aur".

În această seară, cei doi s-au salutat cordial și zâmbitor înaintea confruntării de la malul Dunării, după care a urmat un alt duel aprig între doi dintre liderii all time ai naționalei.

Dorinel Munteanu și Gheorghe Hagi, foto: Facebook Farul Constanța

3 victoriiare Gică Hagi în fața lui Dorinel Munteanu, din postura de antrenor, plus alte trei remize

Fotbal pe tăpșan la Galați

Gazonul? Parcă a fost atac cu drone, că tot era „ploaie" de așa ceva acum câteva luni. Seceta a lovit și la Galați. Dar s-a jucat fotbal, niciuna dintre echipe nu și-a propus să evidențieze starea terenului drept o posibilă scuză.

Oțelul a început cu același prim „11” ca în etapa inaugurală. De fapt, doar Dorinel Munteanu și Zeljko Kopic cu Dinamo au început până acum cu aceeași formulă de start.

Farul a demarat în trombă, ar fi putut deschide scorul. Însă Grameni, Gabi Iancu și Grigoryan nu l-au putut învinge pe Iustin Popescu. Pe finalul primei reprize, gălățenii au mai echilibrat balanța, însă nu foarte periculos.

7235de spectatori au fost prezenți la Galați, cifra oficială

Bara a fost aliatul de nădejde al Oțelului, când Iustin Popescu n-a mai putut bloca

Repriza a doua a început cu o lovitură în aer aplicată de Hofman lui Ciobanu, la limită, însă nici arbitrul Radu Petrescu, nici cei din camera VAR n-au sesizat nimic anormal. Apoi, Joao Pedro a semnat o reușită personală, care doar a dat fiori echipei „Regelui”.

Grigoryan (58) a introdus mingea în poartă, însă reușita a fost anulată pe motiv că a ieșit mingea în afară la assist-ul lui Queiros. După câteva zeci de secunde, Grigoryan a lovit bara. Pe care a nimerit-o și Sîrbu (72)!

Oaspeții au împins jocul spre poarta lui Iustin Popescu, care a reușit cumva să-l blocheze din nou pe Grigoryan (78), după care Radaslavescu s-a făcut de râs cu o execuție ce-ar fi trebuit să se încheie cu gol. Mai ales când FCSB a plătit 850.000 de euro pe tine...

Farul rămâne cu un mare zero în dreptul golurilor din startul sezonului, singura din Liga 1 cu acest detaliu negativ! Ceea ce este o problemă mare pentru fosta campioană din 2023. Oțelul a obținut ceva mai mult decât nimic, foarte mult totuși la ceea ce a prestat în ofensivă.

19 ocazii de poartăa avut Farul în meciul de la Galați, gazdele doar 10

Notele GSP după Oțelul - Farul 0-0

Oțelul Galați: I. Popescu 7 - Adăscăliței 5, Cisse 5, Stefanovic 6, A. Rus 5 (46 Hofman 4, 90 Farcaș) - Cisotti 6, Zivulic 5, J. Pedro 6 - Maciel 5 (65 Teles 5), Al. Pop 5 (90 Juric), Djuric 5 (46 Jelev 5). Antrenor: Dorinel Munteanu 6

Farul: Buzbuchi 6 - Sîrbu 6 (74 Radaslavescu 4), M. Popescu 6, G. Marins 6, Cr. Ganea 6 - Vînă 6, Queiros 6 (74 Dican 6), Grameni 5 (74 Dănuleasa 5) - G. Iancu 5 (85 Doicaru), Rivaldinho 5 (26 A. Ciobanu 5), Grigoryan 6. Antrenor: Gheorghe Hagi 6

Arbitru Radu Petrescu - 6. Asistenți: Vasile Marinescu - 7, Ionuț Neacșu - 7 (toți din București).

FINAL » Oțelul - Farul 0-0

Oțelul - Farul, echipe de start:

Oțelul Galați (4-3-3): I. Popescu - Adăscăliței, Cisse, Stefanovic, S. Rus - Cisotti, Zivulic, J. Pedro - Frederic, A. Pop, Duric
Rezerve: Kovalov, I. Neagu, Teles, Zhelev, Gomes Silva, Farcaș, Yabre, N. Roșu, Gallo, Hofman, Chira, Juric
Antrenor: Dorinel Munteanu

Farul (4-3-3): Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, G. Marins, Cr. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - G. Iancu, Rivaldinho, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Grosu, Dănuleasa, Nedelcu, N. Popescu, Casap, A. Ciobanu, Doicaru, A. Stoian, Andronache, Dican, Radaslavescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Oţelul
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti). Asistenți: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), Neacșu Ionuț Traian (Bucureşti)
Arbitru VAR: Coza Ionuţ (Cernica). Asistent VAR: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.