Liga 1

Filmul care stârnește revoltă în vestiarul Rapidului » Alb-vișiniii, mâhniți de intervenția jandarmilor din Giulești

+19 Foto
Imagini cu incidentele de la partida Rapid - CFR Cluj

Articol de Marius Mărgărit, Emanoil Ursache  —  duminică, 21 iulie 2024

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unui film cu incidentele dintre suporterii Rapidului și Jandarmeria Română, de la meciul de sâmbătă, din Giulești, terminat la egalitate cu CFR Cluj, scor 2-2.

Filmul circulă printre jucătorii alb-vișinii, care sunt indignați de modalitatea prin care a ales să intervină Jandarmeria în fața suporterilor giuleșteni. Elevii lui Neil Lennon consideră că forțele de ordine au exagerat și că acțiunile au fost disproporționate față de comportamentul galeriei.

VIDEO » Imagini cu incidentele de la partida Rapid - CFR Cluj

Singurul lucru de care pot fi acuzați este că au ridicat tonul, dar se vede și la voi pe filmare ca nu face nimeni nimic”, ne-a transmis unul dintre jucătorii Rapidului, deranjat profund de felul în care a decis Jandarmeria să intervină.

Pe fundalul video se aude cum mai mulți fani țipă în urma intervenției Jandarmeriei. Totuși, se poate observa și cum câțiva indivizi au aruncat cu floricele de porumb în reprezentanții forțelor de ordine, iar unul dintre ei i-a și scuipat.

Gestul lui Daniel Bîrligea a declanșat haosul

Haosul din Giulești dintre forțele de ordine și fanii rapidiști a fost declanșat în minutul 28 al jocului cu CFR Cluj, când Daniel Bîrligea s-a bucurat ostentativ la golul din care a deschis scorul, din pasa lui Ciprian Deac.

Bîrligea, care a fost înjurat tot meciul, a devenit inamicul principal după gol. El a făcut semne către peluză, prin care le-a sugerat ironic fanilor rapidiști să îl înjure mai tare. Atacantul a dus mâinile la urechi și a scos limba, moment în care spiritele s-au încins.

+19 Foto
Daniel Bîrligea s-a bucurat ostentativ la golul din Rapid - CFR Cluj / Foto: Ionuț Iordache

La tribuna 2, jandarmii au fost trimiși să supravegheze locul de unde s-a aruncat cu obiecte pe teren. La pauza partidei din Giulești, jandarmii au intervenit, după cum se poate vedea pe filmarea publicată de GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.