Nationala

Staff-ul lui Edi Iordănescu rămâne la națională » În schimb, un om de bază îl urmează 100% pe fostul selecționer

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 22 iulie 2024

Edward Iordănescu și echipa națională au ajuns la final de drum, după doi ani și jumătate. GSP.RO a aflat toate motivele pentru care antrenorul a refuzat prelungirea contractului pe încă 4 ani. Acum rămâne de văzut cine va rămâne din staff-ul lui Iordănescu și în mandatul noului antrenor.

Drumul lui Edward Iordănescu pe banca echipei naționale se termină oficial la finalul lunii.

Cine rămâne din staff-ul lui Iordănescu?

Surse din cadrul echipei naționale au dezvăluit pentru GSP.RO că sunt șanse foarte mari ca o parte din staff-ul lui Iordănescu să rămână, indiferent de cine vine selecționer.

Rămâne de văzut cine îl va urma pe Edi în viitorul său drum profesional și cine îl va ajuta pe noul selecționer într-o tranziție mult mai ușoară odată cu preluarea noului mandat.

Alături de Iordănescu la lot erau antrenori secunzi Ionel Gane și Florin Constantinovici, antrenorul de portari Leontin Toader, dar și cei doi analiști video ai acestuia Alexandru Radu și Michele Iannucci.

Și Edi a păstrat oameni când a preluat mandatul în ianuarie 2022, după plecarea lui Mirel Rădoi. Acesta i-a păstrat în echipa sa pe Leontin Toader și Florin Constantinovici. Ionel Gane fusese și el la națională, dar în staff-ul lui Cosmin Contra.

Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor

comunicatul FRF, despre plecarea lui Iordănescu

Alexandru Radu pleacă cu Edi

În acest moment singura plecare sută la sută certă alături de Iordănescu este Alexandru Radu, omul de încredere al lui Edward, nelipsit din staff-ul acestuia indiferent de echipa unde acesta a antrenat.

Edi Iordănescu și Alexandru Radu / FOTO: Imago-Images

Radu a jucat fotbal doar la un nivel mic și a lucrat ca antrenor numai lângă Iordănescu. Legătura lor e veche, au fost colegi la juniorii Stelei în anii '90 și au păstrat legătura. Nici Edward nu a ajuns un fotbalist mare, dar Radu a avut cea mai bună perioadă în liga a doua, ca mijlocaș defensiv.

Edi a jucat la Sportul Studențesc, Rapid, Focșani, Panionios, ALKI Larnaca. A păstrat legătura cu „Cartof” și l-a luat după el când s-a apucat de antrenorat. L-a avut ca asistent și la Fortuna Brazi, în liga a treia, și la CFR, dar și la FCSB.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.