Tenis

Scandal în finala ATP de la Hamburg: jucătorii au fost la un pas de bătaie » Arbitrul a intervenit

Arthur Fils și Alexander Zverev au fost la un pas de bătaie / Foto: The Tennis Letter

Articol de Emanoil Ursache  —  luni, 22 iulie 2024

Arthur Fils (20 de ani, locul 20 ATP) a fost protagonistul unui moment controversat și tensionat în finala Openului de 500 de la Hamburg, în care l-a învins pe Alexander Zverev (27 de ani, locul 4 ATP), scor 6-3, 3-6 și 7-6 (7-1).

În setul decisiv, la scorul de 5-5 și 40-30 pentru Zverev, Fils a încercat să salveze o minge de break servind din mână. A fost huiduit de publicul majoritar care ținea cu Zverev, chiar dacă mingea nu a prins tușa. Fils a egalat ulterior din serviciul său, după ce Zverev i-a returnat în afara terenului.

Scandal la Hamburg: jucătorii au fost la un pas de bătaie

Francezul a continuat să fie huiduit de spectatori, le-a arătat urechea, a ridicat din umeri și a dat din cap, ceea ce i-a iritat și mai tare pe fanii lui Zverev și pe adversarul său.

Comportamentul tenismenului francez l-a enervat pe adversarul său german. La finalul game-ului, Zverev i-a reproșat lui Fils că l-a tratat într-un mod lipsit de respect. Arbitrul a fost nevoit să intervină pentru a-i separa pe cei doi sportivi, pentru a se asigura că spiritele nu degenerează între cei doi.

În cele din urmă, meciul s-a terminat cu victoria lui Arthur Fils în setul decisiv, la tie-break (7-1). Cei doi tenismeni au venit la fileu să își strângă mâinile, însă Zverev a făcut un contact vizual minim cu adversarul său, ceea ce trădează că atunci nu l-a iertat total pentru „lipsa de respect”.

Ulterior, Alexander Zverev s-a dus să se certe cu arbitrul, iar atmosfera s-a liniștit în cele din urmă. Zverev l-a stropit cu șampanie pe Fils, semn care demonstrează că germanul a trecut peste nemulțumirile față de oponentul său francez.

„Cred că am făcut totul pentru a câștiga acest meci. Am crampe, am încercat să servesc din mână, pentru că nu mai puteam servi”, a explicat Arthur Fils motivul pentru care a servit din mână, conform Daily Mail.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.