Nationala

Varianta de selecționer pe care Burleanu a exclus-o din start: „Nu vrem!”

Răzvan Burleanu/ foto Imago Images

Articol de Marius Mărgărit, Adrian Duţă, Andrei Furnigă (video)  —  marţi, 23 iulie 2024

Naționala României a rămas fără selecționer, după ce Edi Iordănescu nu și-a prelungit contractul. Răzvan Burleanu, președintele FRF, caută acum un înlocuitor, însă o variantă e exclusă din start. Nu vrea un antrenor străin!

Marți, la finalul Comitetului Executiv, Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă, în care a declarat că NU ia în calcul varianta unui selecționer străin. Căutările lui se învârt doar în cercul antrenorilor români.

Răzvan Burleanu nu vrea selecționer străin la naționala României

„Cred că astăzi un antrenor român e cel mai potrivit, doar la asta ne gândim. Viitorul selecționer are un grup capabil, unit, care poate trece la următorul nivel. Experiența cu Christoph Daum a fost foarte bună, el a contribuit la o etapă foarte importantă.

A vrut să modernizeze, să schimbe lucruri. Îi suntem recunoscători. În momentul de față, în schimb, ne dorim un antrenor român, fiindcă suntem într-un moment bun și avem antrenori români buni.

Respect ordinea pe care o cere Comisia Tehnică, reprezint o instituție care e separată. Lista de nume pe care o primesc va fi o listă de nume în ordine. Am avut un proces de construcție și de modernizare, pe care trebuia să-l avem din anii '90.

În ceea ce privește profilul candidaților, tot cei din Comisia Tehnică decid. Nu vom abdica de la principiile de până acum. Nu acceptăm un antrenor care să fie și la echipa de club.

Nu plătim clauze, sume de bani, pentru un antrenor care să iasă dintr-un anumit contract de club. Integritatea deciziei ar fi pusă la îndoială”, a declarat Răzvan Burleanu, la finalul Comitetului Executiv.

România va juca pe 6 septembrie primul meci din Nations League, împotriva Kosovo, iar 3 zile mai târziu întâlnește Lituania. Astfel, Burleanu nu are mult timp la dispoziție pentru găsirea unui nou selecționer, naționala revine în competițiile oficiale într-o lună și jumătate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.