Liga Campionilor

Jose Mourinho atacă UEFA, după debutul oficial pe banca lui Fenerbahce: „Nu pot înțelege!”

Jose Mourinho, în timpul unui antrenament ca A1 al celor de la Fenerbahce. Sursă foto: Imago

Articol de Tudor Belivacă  —  miercuri, 24 iulie 2024

Jose Mourinho (61 de ani) a avut o ieșire vehementă la adresa UEFA, după ce Fenerbahce a învins Lugano cu 4-3 în turul doi preliminar Champions League.

Echipa lui Jose Mourinho a fost condusă cu 1-0 până la finalul primei reprize, dar un hat-trick al lui Edin Dzeko și reușita lui Kadioglu l-au salvat pe tehnicianul portughez de la eșec. Mourinho a dat vina pe terenul sintetic de la Lugano și a atacat UEFA.

Lugano - Fenerbahce, scor 3-4 / Foto: Imago

Jose Mourinho: „Jucătorii se chinuie să dribleze”

Jose Mourinho a dat vina pe terenul sintetic de pe Stockhorn Arena, stadion din Elveția, localizat în Thun.

„Am încercat să nu găsim scuze înainte de meci, dar să joci fotbal pe un teren sintetic este o provocare. Mingea nu se mișcă așa cum ar trebui, jucătorii se chinuie să dribleze, iar ritmul jocului este încetinit.

Nu pot înțelege de ce UEFA permite meciuri de Champions League pe terenuri sintetice. De asemenea, este surprinzător de ce o echipă bună precum Lugano ar alege să joace pe un astfel de teren. Nu a fost ideal pentru partidă”, a declarat Jose Mourinho, conform publicației goal.com.

Edin Dzeko a reușit un hat-trick în 21 de minute, iar golul victoriei a fost reușit de Kadioglu în minutul 74 al partidei. Ultimul gol al celor de la Lugano a venit în al patrulea minut de prelungire al partidei. Mourinho consideră că ultimul gol nu a ținut cont de fair-play, deși golul a fost perfect regulamentar și a venit în urma unei pase greșite.

„Un meci cu 7 goluri este palpitant pentru fani, dar când primești trei goluri este problematic. Nu mi-a plăcut că am primit gol din fază fixă, al doilea gol a fost un șut ușor, iar al treilea nu a fost fair-play, trebuia ca ei să ne dea mingea, dar nu au făcut-o”, a declarat Jose Mourinho, conform sursei menționate anterior.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.