Jocurile Olimpice

Le-au spionat antrenamentul cu drona la Jocurile Olimpice » S-a operat deja o arestare!

Jucătoarele neozeelandeze au fost spionate cu drona

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 24 iulie 2024

Ședința de pregătire a jucătorelor de fotbal neozeelandeze a fost spionată, luni, de canadieni. Pilotul dronei care a luat imagini, membru al delegației Canadei, a fost arestat.

Nici nu s-a dat startul Jocurilor Olimpice de Vară, programat vineri, și deja s-a consemnat un prim scandal! Motivul? Antrenamentul echipei de fotbal feminin a Noii Zeelande a fost spionat de un membru al delegației Canadei.

Antrenamentul Noii Zeelande a fost spionat cu drona de un membru al delegației canadiene

Jucătoarele neozeelandeze au observat luni o dronă deasupra terenului de joc, în timpul antrenamentului de la St. Étienne. Au anunțat imediat acest lucru la poliție. La rândul lor, autoritățile au stabilit că pilotul dronei era membru al delegației canadiane!

Suspectul a fost arestat imediat de poliția franceză. Iar Comitetul Olimpic din Noua Zeelandă a reclamat acum la CIO și cere clarificări. Comitetul Olimpic canadian, la rându-i, a precizat că persoana respectivă era „un membru neacreditat al echipei de fotbal canadian”.

Comitetul Olimpic al Noii Zeelande: „Suntem profund șocați și dezamăgiți”

Totodată, și-a cerut scuze pentru respectivul incident: „Ne cerem scuze din toată inima fotbalului din Noua Zeelandă, tuturor jucătorilor afectați și Comitetului Olimpic din Noua Zeelandă. Analizăm următorii pași cu CIO, Paris 2024, Canada Soccer și FIFA”.

”Membrii echipei de asistență au raportat imediat incidentul poliției, ceea ce a dus la reținerea operatorului de drone, care a fost identificat ca membru al personalului de asistență al echipei de fotbal feminin canadiene. Suntem profund șocați și dezamăgiți”, se arată într-un comunicat al neozeelandezilor.

Șase drone pe zi, în medie, raportate la JO de la Paris!

Dronele sunt un subiect important la Jocurile Olimpice de la Paris. Premierul francez Gabriel Attal a anunțat marți că în medie șase drone pe zi au fost interceptate în spațiul aerian al Olimpiadei din capitala Franței.

Naționalele Noii Zeelande și Canadei, deținătoarea titlului olimpic, fac parte din grupa A și se vor întâlni joi seară, în meci direct, de la ora 18:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.