Jocurile Olimpice

Handbalul „ține” 4 drapele la Jocurile Olimpice de la Paris » Și „Liga Florilor” are o reprezentantă

Comitetul olimpic olandez a desemnat-o pe Lois Abbingh să fie purtătoarea drapelului național la deschiderea JO de la Paris / FOTO: Imago

Articol de Costi Prună   —  miercuri, 24 iulie 2024

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va avea o însemnătate unică pentru 4 sportivi de la handbal. Aceștia au fost desemnați de Comitetele Olimpice naționale să fie portdrapelul delegațiilor la festivitatea de deschidere.

  • Jocurile Olimpice de la Paris 2024 încep pe 26 iulie. Gazeta Sporturilor are 4 trimiși speciali - Luminița Paul, Roxana Fleșeru, Remus Dinu și fotoreporterul Raed Krishan - care vor oferi cele mai importante știri, reportaje și interviuri de la fața locului.

Danemarca l-a desemnat pe cel mai bun portar din lume, Niklas Landin, să fie portdrapelul delegației scandinave. Campion olimpic în 2016 și vicecampion în 2020, triplu campion mondial și desemnat cel mai bun jucător din lume în 2019 și 2021, Landin participă pentru a 4-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice și va fi pentru prima dată portdrapelul Danemarcei.

„Am fost foarte emoționat când mi s-a propus să fiu purtătorul drapelului danez la Jocurile Olimpice de la Paris. Este ceva uriaș pentru mine. Nu mă pot gândi la o onoare sau recunoaștere mai mare pentru ce am realizat ca handbalist. Sunt extrem de mândru deoarece sunt primul jucător de handbal al Danemarcei care va conduce delegația la o ediție a JO”, a declarat Niklas Landin, pentru site-ul IHF.


Niklas Landin

„Este ceva enorm pentru handbalul olandez!”

Comitetul Olimpic Olandez a desemnat-o pe Lois Abbingh să fie purtătoarea drapelului național la deschiderea JO de la Paris. Interul stânga olandez are 32 de ani, este campioană mondială în 2019 și participă pentru a 3-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice. 

„Mi se pare o mare onoare să pot purta steagul Tărilor de Jos la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Cred că înseamnă foarte mult și pentru handbalul olandez. Este grozav că ne-am calificat la JO și abia aștept să jucăm”, a declarat Lois Abbingh.


Lois Abbingh / FOTO: Imago

Lacrimi pentru Blanka Biro

Ungaria a desemnat pentru prima dată în istorie ca o handbalistă să poarte steagul național. Onoarea i-a fost atribuită portarului Blanka Biro, participantă pentru a 2-a oară la JO.

„Desigur, am fost foarte surprinsă când mi s-a spus că voi purta drapelul, nu te aștepți la așa ceva. Am avut multe trăiri, am fost ca pe un rollercoaster emoțional, am și lăcrimat. Deocamdată nu mă gândesc cum va fi, o să cred cu adevărat doar când voi fi acolo”, a declarat Blanka Biro.

Blanka Biro / FOTO: Imago

„Brașoveanca” Carlos Azenaide va reprezenta Angola

Și o jucătoare care evoluează în România și este de 4 ori campioana Africii a fost desemnată să poarte drapelul țării sale la JO Paris. Angoleza Carlos Azenaide (34 de ani), care joacă la Corona Brașov și participă pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice.

Carlos Azenaide / FOTO: Imago

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris se va desfășura pe malurile fluviului Sena și este pentru prima dată când o asemenea ceremonie nu se organizează pe un stadion. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc vineri, 26 iulie, de la ora 20:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.