Jocurile Olimpice

Retragere-șoc de la Jocurile Olimpice: „Dezamăgire imensă” » Liderul mondial e OUT de la Paris: verdictul doctorului

Jannik Sinner (1 ATP, 22 ani) s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza unei amigdalite. Sursă foto: Imago

Articol de Cezar Titor   —  miercuri, 24 iulie 2024

Jannik Sinner (1 ATP, 22 ani) s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza unei amigdalite.

Italianul a început să manifeste simptome încă de luni, în timpul unui antrenament. După ce s-a consultat cu medicii, liderul clasamentului mondial al tenisului masculin a fost sfătuit să se retragă. Turneul de tenis se va desfășura între 27 iulie și 4 august, competiția desfășurându-se pe „Stade Roland Garos”, același care găzduiește Open-ul Franței.

64 jucători vor lua parte atât la competiția masculină, cât și la cea feminină, în timp ce 32 echipe vor lua parte la dublu și dublu-mixt. Partidele se vor disputa în trei seturi, cu tie-break standard.

Mesajul lui Jannik Sinner, după retragerea de la Jocurile Olimpice


Câștigătorul din 2024 de la Australian Open a postat și un mesaj pe rețelele de socializare, exprimându-și regretul major în privința absenteismului de la Paris.

„Îmi pare său să informez că nu voi putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris. După o săptămână bună de antrenamente, am început să mă simt rău. Apoi, am avut câteva zile libere, am vizitat doctorul și am aflat că am amigdalită. Am fost sfătuit cu tărie să nu joc.

Este o dezamăgire imensă, Jocurile Olimpice de la Paris fiind unul dintre obiectivele mele principale în acest asezon. Așteptam cu nerăbdare să am onoarea de a îmi reprezenta țara la acest eveniment. Mult succes tuturor sportivilor italieni, pe care îi voi susține de acasă. Hai Italia”, a scris Sinner pe Instagram.

La Wimbledon, ultimul turneu important înaintea Jocurilor Olimpice, Sinner a fost eliminat în „sferturi” pe iarba britanică, fiind învins de Daniil Medvedev (28 de ani, 5 ATP), 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 2-6, 6-3, chiar dacă peninsular era favorit. În al treilea set, Sinner a acuzat o stare de rău inexplicabilă, mergând inclusiv la vestiare pentru tratament.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.