Liga 1

Dan Șucu i-a făcut pe plac lui Neil Lennon! Rapid a transferat încă un jucător: „Bine ai venit!”

Benjamin Siegrist a semnat cu Rapid

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 24 iulie 2024

Benjamin Siegrist (32 de ani) este noul portar al Rapidului. Clubul giuleștean a făcut anunțul prin intermediul rețelelor de socializare. Portarul elvețian vine de la Celtic.

Portarul va evolua în următoarele două sezoane pentru Rapid. Jucătorul de 32 de ani a oferit și primele declarații în calitate de jucător al formației alb-vișinii. Va concura pe post la Rapid cu Marian Aioani (24 de ani). Celălalt goalkeeper al Rapidului este Bogdan Ungureanu (17 ani).

Benjamin Siegrist a semnat cu Rapid

Willkommen, Ben!

Benjamin Siegrist a fost transferat de la Celtic Glasgow și a semnat un contract pe două sezoane.

„Sunt foarte fericit și mândru să fiu aici. E un nou capitol important în cariera mea, la un club foarte mare de fotbal. Îmi plac provocările. Cred că se practică un fotbal bun aici, într-o ligă competitivă și sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid.

Suporterii sunt extraordinari și sper să trăim multe momente frumoase împreună! Abia aștept să lucrez cu Neil Lennon. Am evoluat doar împotriva lui, dar este un antrenor foarte mare, un nume uriaș în istoria lui Celtic”

- comunicat FC Rapid 1923

Benjamin Siegrist a semnat cu Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

Siegrist are opțiune de prelungire pe încă un an cu Rapid. „Benjamin este un portar cu multă experiență, în ultimele două sezoane a fost în lotul lui Celtic Glasgow, unde a fost concurent pe post cu Joe Hart. Ne dorim să avem competiție pe toate compartimentele și îmi doresc ca niciun jucător să nu fie liniștit pentru postul său. Vreau sa creez un mediu competitiv, bazat pe concurență și merit”, a declarat Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului, pentru fcrapid.ro.

Benjamin Siegrist a semnat cu Rapid

Benjamin Siegrist a participat cu naționala Elveției la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). În 2016, Benjamin a fost transferat definitiv la FC Vaduz, unde a evoluat timp de două sezoane.

S-a transferat ulterior la Dundee United, unde a jucat peste 120 de meciuri. În sezonul 2020-2021 a fost portarul cu cele mai multe parade din Premiership, 131. A fost transferat în 2022 de Celtic, pentru care a debutat într-un meci în Cupa Ligii Scoției.

Giuleștenii i-au mai transferat în această vară pe Timotej Jambor, Răzvan Pop, Cătălin Vulturar, Filip Blazek, Luka Gojkovic și Cristian Manea.

500.000 de euroe cota lui Benjamin Siegrist, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.