Jocurile Olimpice

Surprize mari în prima zi de fotbal de la Jocurile Olimpice » Victorie uriașă a Irakului

Articol de Cezar Titor   —  miercuri, 24 iulie 2024

Competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice a debutat astăzi, finala urmând să aibă loc pe 10 august, la Paris.

Pe lângă scandalul imens izbucnit pe marginea scandalului de la finalul partidei dintre Argentina și Maroc, au mai survenit și alte surprize: Irak a învins Ucraina, scor 2-1, iar Egiptul a obținut doar o remiză cu Republica Dominicană.

La Jocurile Olimpice, echipele sunt exclusiv alcătuite din jucători născuți după data de 1 ianuarie 2001, fiind totuși permise trei derogări de la această regulă. 16 echipe iau parte la competiție, fiind distribuite în mod egal în patru grupe:

  • Grupa A: Franța, SUA, Guinea, Noua Zeelandă
  • Grupa B: Argentina, Maroc, Irak, Ucraina
  • Grupa C: Uzbekistan, Spania, Egipt, Republica Dominicană
  • Grupa D: Japonia, Paraguay, Mali, Israel

Victorie istorică pentru Irak

Văzută drept favorită cu Irak, selecționata est-europeană a pierdut cu 1-2 la Lyon, pe Groupama Stadion. Valentin Rubchynski, mijlocașul celor de la Dinamo Kiev, a deschis scorul, însă irakienii au egalat rapid prin Ayman Hussein, care a transformat perfect de la punctul cu var.

Ali Jasim a dat lovitura pentru Irak în minutul 75, fiind pe primul loc într-o grupă din care mai fac parte Maroc și Argentina. Conform site-ului de specialitate transfermarkt, lotul olimpic al celor de la Irak valorează 5,7 milioane de euro, în timp ce al galben-albaștrilor este de aproape șase ori mai valoros: 31 milioane de euro.

Egipt, doar un rezultat „alb” cu Republica Dominicană


Mari favoriți cu Republica Dominicană, egiptenii au obținut doar un rezultat de egalitate nul. Mai mult, dominicanii au avut posesia superioară, 55%.

Mohamed Elneny, mijlocașul celor de la Arsenal, a fost cel mai sonor nume prezent pe teren. Din grupă mai fac parte Spania și Uzbekistan. Ibericii s-au impus astăzi, scor 2-1 în fața uzbecilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.