Liga 1

Liviu Ciobotariu a fost prezentat în Superligă

Bogdan Andone (49 de ani) a fost demis la FC Botoșani, iar Liviu Ciobotariu (53 de ani) este noul antrenor al clubului, așa cum a anunțat GSP.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cezar Titor  —  joi, 25 iulie 2024

Bogdan Andone (49 de ani) a fost demis la FC Botoșani, iar Liviu Ciobotariu (53 de ani) este noul antrenor al clubului, așa cum a anunțat GSP.

UPDATE / Liviu Ciobotariu, prezentat la FC Botoșani

Liviu Ciobotariu a fost prezentat oficial la FC Botoșani.

Liviu Ciobotariu se întoarce la FC Botoșani, formație pe care a mai pregătit-o în sezonul 2018-2019. Atunci, în cele 25 de meciuri cu Ciobi pe bancă, „roș-alb-albaștrii” au obținut 14 victorii, au terminat nedecis în patru confruntări și au cedat în șapte jocuri

- Comunicat oficial FC Botoșani

Bogdan Andone, OUT de la Botoșani

GSP anunța încă de alaltăieri faptul că zilele tehnicianului care a salvat echipa de la retrogradare sunt numărate pe banca botoșănenilor. Elevii săi au pierdut ambele partide disputate în startul sezonului de Superligă (2-3 cu Oțelul Galați, 0-1 cu Poli Iași). Bogdan Andone a fost numit în finalul lunii decembrie, când moldovenii se aflau pe ultimul loc. Are 22 de partide ca antrenor la FC Botoșani (8 victorii, 5 egaluri și 9 înfrângeri).

În afara rezultatelor slabe din startul actualei stagiuni, un alt motiv al despărțirii a fost nemulțumirea finanțatorului Valeriu Iftime cu privire la modalitatea în care Bogdan Andone a gestionat anumite momente, amintind scandalul izbucnit în finalul partidei cu Oțelul Galați.

Acesta a primit o suspendare de patru etape din partea FRF, asta după ce Andone a reacționat virulent la adresa oficialilor partidei, înjurându-i chiar pe aceștia. A fost sancționat conform a două articole din Regulamentul Disciplinar, ispășind-o pe cea mai dură dintre acestea: 4 etape de suspendare și 6.000 lei amendă.

Liviu Ciobotariu va fi noul antrenor al celor de la FC Botoșani

Bogdan Andone a semnat de aseară rezilierea cu moldovenii, iar Liviu Ciobotariu este în drum spre Botoșani pentru a avea o discuție finală cu Valeriu Iftime, parafarea contractului fiind doar o formalitate, fiind înțeleși în proporție de 90%. Fostul tehnician de la Sepsi își va pune semnătura pe contract în această după-amiază.

Liviu Ciobotariu

Va fi o provocare pentru mine! Am avut o discuție aseară cu domnul Iftime, voi mai avea una astăzi. Cred că ne vom înțelege și o să fiu noul antrenor al celor de la Botoșani!”, a declarat Liviu Ciobotariu în exclusivitate pentru GSP.

GSP nota că Liviu Ciobotariu, fost antrenor al echipei în perioada noiembrie 2018 - iunie 2019, este în pole-position pentru a-l înlocui pe Andone.

„Ciobi” este liber de contract din toamna lui 2023. De-a lungul carierei, le-a mai pregătit, printre altele, pe Dinamo, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Al-Tai, Hermannstadt, FC Voluntari sau Sepsi. Are în palmares o Supercupă a României, alături de Sepsi, fiind votat de trei ori cel mai bun antrenor al lunii în ancheta Gazetei Sporturilor, „Cei mai buni”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.