Publicitate

Allianz-Țiriac asigură sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 iulie 2024

Allianz-Țiriac Asigurări, parte a grupului german Allianz și reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume, este asigurătorul oficial al sportivilor olimpici români și al delegației Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În calitate de asigurător oficial, Allianz-Țiriac susține echipa olimpică #TeamRomânia cu asigurări de călătorie și asigurări de viață, valabile pe toata durata competiției, pentru peste 200 de sportivi, antrenori, preparatori și oficiali, parte a delegație române la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Echipa Allianz-Țiriac este mândră să fie alături de #TeamRomania la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este o responsabilitate pe care o onorăm cu cea mai mare seriozitate, conștienți că ne-am angajat să protejăm efortul unor sportivi, care reprezintă România la cel mai înalt nivel și pe care îi privim ca fiind comori naționale. Sportivii olimpici pun steagul României pe catargul olimpic și reprezintă modele pentru fiecare dintre noi prin valorile și principiile pe care le promovează: seriozitatea, perseverența, ambiția, depășirea limitelor și  fair-play. Mult succes la Olimpiadă, #TeamRomania. Suntem alături de voi!”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

„Fiecare sportiv care își împlinește un vis înseamnă misiune îndeplinită pentru toți cei care le sprijină și le susțin cariera. Familia Olimpică din România e a oamenilor care investesc în valori universale, valori de care societatea românească are atâta nevoie. Excelență, Prietenie, Respect. Sportivii Team Romania îi duc pe podiumul olimpic pe toți cei care le alimentează visurile. Mulțumim, Allianz-Țiriac pentru că onorați sportivii olimpici și Mișcarea Olimpică din România!”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Allianz-Țiriac este alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) din 2021, când a semnat un parteneriat pe cinci ani. Compania asigură autoturismele, bunurile și clădirile COSR, care permit pregătirea pentru competiții și buna desfășurare a antrenamentelor, și oferă asigurări de viață și asigurări medicale sportivilor olimpici români în cazul tuturor deplasărilor internaționale care au loc pe parcursul parteneriatului. Anual, suma totală asigurată de Allianz-Țiriac se ridică la o aproximativ 29 de milioane de euro.

Începând din 2022, Allianz-Țiriac susține și Comitetul Paralimpic Român, devenind asigurătorul oficial al sportivilor paralimpici români la toate competițiile internaționale.

Allianz – Asigurător al Jocurilor Olimpice la nivel global

Fără asigurare, evenimentele sportive de mare amploare, cum ar fi Jocurile Olimpice, nu ar putea avea loc. Grupul Allianz colaborează cu Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul de Organizare de la Paris în scopul oferirii de soluții de asigurare pentru mișcările olimpice și paralimpice, precum și pentru Comitetele Olimpice Naționale și echipele de sportivi olimpici din toată lumea. Aceste soluții includ asigurări pentru răspundere civilă sau împotriva riscurilor cibernetice, precum și asigurări pentru daune materiale pentru diverse locații folosite pe durata Jocurilor. De asemenea, Allianz oferă asigurări pentru anularea biletelor pentru fani, un program de asistență medicală pentru 155.000 de sportivi, personal și voluntari, precum și asigurări de accidente pentru echipele naționale. Cu o gamă extinsă de asigurări pentru sportivi, fani, asigurări comerciale și multe altele, Allianz este un asigurător major al ecosistemului sportiv.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care se vor desfășura în perioada 26 iulie - 11 august 2024, vor reuni aproximativ 10.500 de sportivi din peste 200 de țări, care vor concura în 329 de evenimente din 32 de sporturi diferite. Parisul va deveni centrul lumii sportive, oferind o scenă ideală pentru a reflecta performanțele remarcabile ale sportivilor din întreaga lume.

***

 

Despre Allianz-Ţiriac Asigurări

 

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 30 de ani. 

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: anelis.baciu@allianztiriac.ro

 

 

Despre Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând mișcării olimpice. COSR are rolul de a propaga principiile fundamentale ale olimpismului la nivel national, precum si de a sprijini crearea de instituții care se dedica educației olimpice. COSR sprijină sportul de înaltă performanta și formează Echipa României care participa la Jocurile Olimpice.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: alina.alexoi@cosr.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.