Nationala

Victor Pițurcă, înțepături către Edi Iordănescu: „Ăsta este stilul lui, nu știu dacă a fost o mare lovitură ce a făcut el”

+21 Foto
Victor Pițurcă (68 ani) a vorbit despre plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca primei reprezentative, dar și despre procesul de selecție pentru noul selecționer.

Articol de David Marinescu  —  joi, 25 iulie 2024

Victor Pițurcă (68 ani) a vorbit despre plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca primei reprezentative, dar și despre procesul de selecție pentru noul selecționer.

Pițurcă a fost în trei rânduri selecționer, ultima dată între 14 iunie 2011 și 16 octombrie 2014. A fost „principal” al României pentru 95 meciuri.

Victor Pițurcă: „E o mișcare inteligentă din partea lui Edi Iordănescu”

Nu m-a surprins plecarea lui Edi Iordănescu, ăsta este stilul lui, așa a procedat mereu. A plecat foarte repede, oriunde a fost.

Nu știu dacă a fost o mare lovitură ce a făcut el la echipa națională, dar pleacă după o calificare, cu un turneu final jucat. E o mișcare inteligentă din partea lui”, a spus Victor Pițurcă pentru sportpesurse.ro.

Referitor la viitorul băncii tehnice, acesta a declarat următoarele: „Vedem pe oricine la echipa națională, sunt niște criterii după care se va alege. Oricine va fi, îi ținem pumnii, eu nu cunosc criteriile pe baza cărora va fi ales noul selecționer”.

Pițurcă este pe locul 2 în ierarhia tehnicienilor cu cele mai multe meciuri la cârma primei reprezentative, 95, fiind devansat doar de „Generalul” Anghel Iordănescu, care are 100. Edi Iordănescu este în top 10, la egalitate cu Gheorghe Popescu (28 partide).

+21 Foto
Imagini de la finalul meciului România - Olanda / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Timp de 908 zile a condus Edi Iordănescu naționala, fiind al 15-lea cel mai lung mandat din istoria primei reprezentative. De-a lungul carierei, acesta le-a mai pregătit pe Pandurii Târgu Jiu, FCSB, Gaz Metan Mediaș, Astra Giurgiu sau CFR Cluj, având în palmares un titlu și două Supercupe, ambele cucerite cu formația din Gruia.

Antrenorul desemnat cel mai bun tehnician al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor de anul trecut a avut o medie de 1,43 puncte pe meci, devansându-i pe Mirel Rădoi, Răzvan Lucescu și Christoph Daum la acest capitol. Toate cele trei mandate ale lui Pițurcă au o medie superioară (1,95, 1,91, 1,79).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.