Jocurile Olimpice

Antrenoarea Canadei, dată afară de la Jocurile Olimpice, dintr-un motiv incredibil: a spionat cu drona antrenamentul adversarelor

Bev Priestman / Foto: Imago s

Articol de Tudor Belivacă  —  vineri, 26 iulie 2024

Bev Priestman (38 de ani), antrenoarea selecționatei olimpice a Canadei, a fost dată afară, după ce a ordonat spionarea cu drona a adversarelor din Noua Zeelandă.

Comitetul Olimpic Canadian a luat această decizie joi seară, iar Andy Spence, antrenorul secund al lui Priestman i-a luat locul la cârma selecționatei Canadei.

Priestman nu a fost prezentă la victoria Canadei în fața Noii Zeelande, scor 2-1, în meciul de debut la Jocurile Olimpice.

Canada - Noua Zeelandă, scor 2-1 / Foto: Imago

Persoana care pilota drona a fost prinsă de poliție

În cursul zilei de marți, jucătoarele și staff-ul din Noua Zeelandă au sesizat o dronă la antrenamentul de dinaintea primului lor meci de la turneul olimpic. Comitetul Olimpic al Noii Zeelande a transmis o scrisoare către Comitetul Olimpic.

Joseph Lombardi era pilotul dronei care a spionat selecționata feminină din Noua Zeelandă. A fost înhățat de poliție atunci când drona a aterizat lângă el.

Lombardi a fost inițial numit un „analist neacreditat”, conform comunicatului Comitetului Olimpic internațional , dar de fapt acesta era directorul programului de juniori al Canadei. El comunica cu Jasmine Mander, antrenor secund în echipa Canadei. Cei doi au fost trimiși acasă de Comitetul Olimpic, conform The New York Post.

Jospeh a primit o condamnare de 8 luni cu suspendare deoarece a pilotat drona într-un spațiu unde nu era autorizat. În investigația demarată de poliția fanceză s-a descoperit corespondența dintre Lombardi și Mander, conform aceleisași surse.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.