Nationala

„E un semn bun” » Răzvan Burleanu a avut prima negociere cu Gică Hagi! Antrenorul Farului a avut o cerință

Gheorghe Hagi / Foto: GSP.ro

Articol de Marius Mărgărit  —  vineri, 26 iulie 2024

După ce Gică Hagi a fost desemnat de Comisia Tehnică drept prim candidat pentru funcția de selecționer, în urma plecării lui Edward Iordănescu, tehnicianul a avut deja o primă discuție cu Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Iar cei doi au convenit să își acorde un termen de câteva zile, pentru ca Hagi să încerce să rezolve predarea acțiunilor sale de la Farul, o condiție primordială pentru a putea prelua naționala.

Conform unor surse din lumea fotbalului, până pe 1 august, fostul internațional trebuie să dea un răspuns final, așa cum a scris și fanatik.ro.

„Dacă Hagi nu a refuzat din prima, e un semn bun”

„Fapul că nu a spus din start că nu poate să vină selecționer e un semn bun. Înseamnă că sunt șanse mari să-și rezolve problemele și să vină", au precizat respectivele surse.

„De fapt, Adrian Mutu e în continuare ținta”

Alți oameni din fotbal susțin însă că „totul e numai un joc de imagine pentru FRF, să-l pună primul pe listă pe Gică Hagi, fiindcă lumea se aștepta la asta. Dar ei știu că Gică nu va renunța la Farul, așa cum s-a întâmplat și după plecarea lui Mirel Rădoi. Iar principalul vizat să preia naționala este, de fapt, Adrian Mutu”.

Pare un deja vu, fiindcă la fel susțineau neoficial unii oameni de fotbal și în iarna lui 2021, dar până la urmă selecționar a fost ales Edward Iordănescu. Deocamdată, FRF așteaptă să primească un răspuns clar de la Gică Hagi, iar în cazul unui refuz ar urma să demareze discuțiile cu următorul tehnician de pe lista Comisiei Tehnice, care este chiar Adi Mutu.

Timp nu este prea mult până pe 16 august, termenul limită anunțat de șefii de la Casa Fotbalului pentru numirea noului antrenor al "tricolorilor".

Fiindcă la începutul lui septembrie, România începe campania de Liga Națiunilor, urmând să joace primele partide în Kosovo (6 septembrie) și cu Lituania acasă (9 septembrie). Iar cu minim trei săptămâni mai devreme de primul meci antrenorul naționalei ar trebui să anunțe lotul pentru respectiva acțiune.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.