Liga 1

Rednic, despre un jucător înainte de UTA – U Cluj: ,,Sper să vină de la cules de roșii, să se întoarcă la fotbal!”

Mircea Rednic

Articol de Bogdan Cioara (Arad)  —  duminică, 28 iulie 2024

UTA și U Cluj se întâlnesc luni seara, de la ora 19, la Arad, într-o partidă contând pentru etapa #3 din Superliga. Mircea Rednic (62 de ani), liderul corpului tehnic al arădenilor, a prefațat derby-ul Ardealului în conferința de presă premergătoare încleștării de pe Mureș.

„Puriul” a stârnit rumoare când s-a referit la activitatea lui Cristian Mihai, ,,underul” de bază al vesticilor.

,,Parcă Mihai (n.r.- 19 ani) culege și acum roșii, la ferma părinților. Îl aștept din nou la fotbal. Acolo (n.r.- mijlocaș la închidere) trebuie să joace simplu, să nu filosofeze”, a declarat Rednic în stilu-i caracteristic.

Defensiva scârțâie

Tehnicianul roș-albilor este nemulțumit de compartimentul defensiv al formației pe care o antrenează și așteaptă un fundaș central după ce l-a pierdut pe Thibaut Peyre, care s-a înțeles inițial cu UTA, dar a ajuns în Arabia Saudită, pe un contract superior din punct de vedere financiar.

Mircea Rednic

,,Sunt nemulțumit pentru că am primit 5 goluri în două etape, dintre care două le-am făcut cadou. Ne mai trebuie un fundaș central, nu putem să stăm doar în Benga și Conte. Sper să ajungă săptămâna viitoare, la fel ca și Mabea (25 ani, ivorian, fundaș stânga) și Kadiri (24 ani, nigerian, atacant)”, a adăugat ,,Puriul”, care îl așteaptă și pe fundașul polivalent congolez Ravy Tsouka (29 ani), pentru a asigura concurență în lot.

Dumiter, „out” două săptămâni

Pentru meciul cu studenții clujeni, UTA nu se va putea baza pe atacantul Andrei Dumiter (25 de ani), și el o nouă achiziție în această vară, care va absenta din cauza unei pubalgii.

„Aceasta nu se face în două sau trei săptămâni. Cred că o are de mai demult și îmi pare rău că nu mi-a spus”, a punctat antrenorul arădenilor pe marginea subiectului.

Naționala, caz închis?

Referitor la numirea unui selecționer la echipa națională de fotbal a României, Mircea Rednic consideră că decizia este deja luată.

„Se știe cine va fi antrenorul echipei naționale. Îl aruncăm în față pe Hagi, poate și pe Bölöni, dar eu cred că decizia este luată și se cunoaște deja numele noului selecționer. Am văzut că a fost propus și Dorinel Munteanu, deși UTA a terminat campionatul peste Oțelul sezonul trecut. Performanțele mele nu contează, dar mă simt bine la UTA”, a spus Rednic, oarecum dezamăgit de turnura evenimentelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.