Liga 1

Diego Zivulic a învățat limba română după jumătate de an la Galați: „Viața e sigură. Chiar dacă aud că mai sunt drone rusești în apropiere”

Diego Zivulic, relaxându-se după un meci Foto: Instagram

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 28 iulie 2024

Croatul Diego Zivulic, 32 de ani, a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce îl impresionează în România și care a fost singura sa supărare la Galați

Diego Zivulic, 32 de ani, este unul dintre remarcații noului sezon al campionatului intern. Mijlocașul croat a semnat atât eurogolul cu FCSB (2-0), care a rezolvat ecuația meciului, cât și alte două goluri în victoria din etapa inaugurală cu FC Botoșani (2-1). Este golgeterul la zi al sezonului, cu trei reușite.

Cu toate că este mijlocaș central, fără a avea valențe strict ofensive. Uneori, a jucat și stoper, atunci când Oțelul Galați a avut nevoie. Fotbalistul a sosit în orașul de pe malul Dunării la începutul lui 2023.

58de meciuri a adunat Zivulic pentru Oțelul, având 3 goluri și 2 assist-uri

Diego Zivulic a învățat repede limba română: „Chiar dacă mai fac și greșeli"

Iar în aproximativ jumătate de an a învățat limba română. "Mi-a fost destul de ușor. Deja la finalul anului trecut știam limba voastră. M-a ajutat faptul că știu limba italiană. Am învățat, astfel, mai repede decât alții. Oricum, e mai simplu să înveți româna decât croata", a mărturisit Diego Zivulic într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

„Nu vorbesc foarte corect, dar cred că mă poate înțelege orice român. Mai fac și greșeli, scuze!", a reacționat fotbalistul născut la Istra.

Sunt foarte fericit în România. Eu am venit pentru fotbal, care este unul bun, liga e de calitate, iar stadioanele sunt frumoase. La Galați este bine și am tot ceea ce este necesar. Lumea m-a acceptat, nu pot să spun ceva rău despre Galați și despre România
Diego Zivulic, mijlocaș Oțelul

Diego Zivulic despre viața din Galați: „Orașul este sigur, iar lumea apreciază străinii"

Zivulic este impresionat de Galați. "Lumea iubește fotbalul, îmi place enorm să joc pe stadionul nostru. Atmosfera este mereu frumoasă. Pentru noi, jucătorii, mai ales cei străini, este cel mai important.

Lumea apreciază străinii, ceea ce este iar remarcabil. Și viața este sigură la Galați, nu sunt probleme. Orașul este liniștit. Există o siguranță a vieții în România. Chiar dacă mai auzi că au fost drone rusești în apropiere... Totuși, la Galați, nu simți nimic rău. Sper să fie liniște în continuare, chiar dacă există o zonă de conflict destul de aproape", a mai mărturisit fotbalistul croat.

Singura părere de rău pe care am trăit-o în România este faptul că n-am câștigat Cupa României în primăvară. Am fi vrut foarte mult să aducem trofeul la Galați, pentru ca oamenii din comunitate să fie mulțumiți pe deplin
Diego Zivulic, mijlocaș Oțelul

9naționalități conviețuiesc în vestiarul Oțelului, pe lângă jucătorii români, autohtoni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.