Campionate

Tensiuni între Barcelona și Manchester City din cauza unui jucător de renume

Joao Cancelo (29 de ani), stânga, vrea să rămână la Barcelona / foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 28 iulie 2024

Barcelona vrea să-l cumpere definitiv pe Joao Cancelo, de la Manchester City, însă campioana Angliei i-a ridicat prețul urmare a unor oferte din Arabia Saudită.

Joao Cancelo a jucat sezonul trecut în tricoul Barcelonei, sub formă de împrumut, și a făcut-o foarte bine. Așa de bine încât i-a convins pe șefii grupării blaugrana să-l cumpere definitiv de la Manchester City, cu care mai are contract până-n 2027.

Socoteala Barcelonei n-a mai fost pe placul lui Manchester City

Pep Guardiola nu-l vrea înapoi pe Cancelo, după ce s-au certat în ianuarie 2023, când l-a trimis la Bayern, astfel că Barca își făcuse socoteala că l-ar putea cumpăra ieftin. Mai ales după ce, în piață, s-a răspândit informația că Manchester City i-a scăzut prețul.

Președintele Joan Laporta alocase undeva în jurul a 20 de milioane de euro pentru un transfer definitiv, după ce s-a înțeles cu internaționalul portughez, dar, surpriză! Când a bătut la ușa șeicilor care-i dețin pe „cetățeni”, a aflat că îl poate lua doar în schimbul a 30 de milioane.

Al-Ahli și Al-Ettifaq sunt gata să-i plătească lui Manchester City 30 de milioane de euro pentru Joao Cancelo

De vină ar fi cluburile din Arabia Saudită, cele potente financiar, în frunte cu Al-Ahli și Al-Ettifaq, dispuse să plătească imediat suma amintită. Cum Barcelona are mari probleme financiare și încă două obiective XXL în acest mercato estival, Nico Williams și Dani Olmo, diferența de 10 milioane e foarte greu de acoperit.

Pe lângă cluburile din deșert, de serviciile lui Joao Cancelo sunt interesate mai nou și două mari cluburi italiene Juventus Torino și Inter Milano. Ceea ce îngreunează și mai mult situația.

Joao Cancelo vrea la Barcelona, dar Manchester City decide

Bun pentru Barca este că fundașul stânga favorizează mutarea în Spania. Dar și pe vremea când s-a pus problema unui transfer definitiv la Bayern, în vara lui 2023, jucătorul era favorabil mutării.

Numai că, la vremea respectivă, Manchester City solicita 60 de milioane de euro și nemții n-au fost de acord să plătească atât.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.