Campionate

Mihai Popa, lăudat în presa italiană după ultima prestație la Torino: „Se anunță printre cei mai buni!”

Mihai Popa / Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie, Emanoil Ursache  —  duminică, 28 iulie 2024

Mihai Popa (23 de ani), fostul portar al celor de la FC Voluntari și al naționalei României U21 (9 selecții), a fost lăudat de către presa din Italia pentru prestația pe care a avut-o în amicalul Torino - Cremonese, scor 1-2.

Partida amicală disputată în cantonamentul lui Torino de la Pinzolo s-a desfășurat pe durata a patru reprize de câte 30 de minute. Portarul titular Vanja Milinkovic-Savic a apărat în primele 60 de minute, după care a fost înlocuit de Mihai Popa. Fostul internațional român de tineret i-a cedat locul în ultimele 30 de minute de joc lui Paleari.

Cuvinte de laudă pentru Mihai Popa de la Tuttosport

Evoluția lui Popa a fost apreciată de jurnaliștii italieni de la Tuttosport. Ei au evidențiat că românul a avut trei parade prin care a reușit să limiteze proporțiile scorului.

Toți spun că printre cei mai buni se anunță cel care va fi al treilea portar al lui Torino și în acest sezon. În repriza a treia de ieri, el a fost protagonistul a trei intervenții care i-au permis echipei să nu încheie meciul cu Cremonese cu un rezultat și mai greu de digerat. Românul a salvat de două ori la ocaziile lui Zanimacchia, respingând și un șut înșelător trimis de Falletti”, a notat Tuttosport.

Mihai Popa a evoluat în al doilea amical în perioada de pregătire de vară. El a mai bifat 45 de minute după pauză în amicalul câștigat de Torino, scor 2-1, cu Virtus Verona. Popa l-a schimbat tot pe Milinkovic-Savic, care a încasat singurul gol primit de torinezi.

Mihai Popa a ajuns la Torino în calitate de jucător liber de contract, în vara anului 2023, după despărțirea de FC Voluntari. Până acum, Popa nu a avut ocazia să debuteze într-un meci oficial pentru torinezi. El este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la suma de 800.000 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.