Jocurile Olimpice

Presa din Ungaria, reverență după calificarea lui David Popovici în semifinale la 200 de metri liber: „Tânărul clasic al României”

David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de Tudor Belivacă  —  duminică, 28 iulie 2024

Jurnaliștii maghiari au salutat performanța lui David Popovici (19 ani): românul a obținut cel mai bun timp din serii, 1.45.65 la proba de 200 de metri liber.

David Popovici a fost cel mai rapid din cele patru serii. El a fost urmat de lituanianul Rapsys Danas, care a obținut un timp de 1:45.91. Cei doi înotători au fost singurii care au coborât sub borna de 1 minut și 46 de secunde.

Presa din Ungaria: „A câștigat cea mai puternică cursă”

Jurnaliștii maghiari consideră că David Popovici a câștigat cea mai puternică serie din cele 4. „Tânărul clasic al României”, au titrat vecinii noștri.

+17 Foto
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)

„La 200 liber masculin, 25 de înotători au luat startul în patru curse, printre care David Popovici, tânărul clasic al României, a avansat cu cel mai bun timp, câștigând cea mai puternică, a patra cursă cu 1:45.65, în fața câștigătorului celei de-a treia curse, Lituanianul Rapsys Danas (1:45.91), dar numai cei doi au terminat în 1:46 minute”, au notat maghiarii de la Nemzeti Sport.

David Popovici a avut un start bun în seria a patra de calificare și a întors primul. La prima întoarcere era în timpul recordului mondial. David Popovici a fost urmărit de sud-coreeanul Hwang, dar înotătorul român a mărit distanța în al treilea bazin și a încheiat cu cel mai bun timp din serii la 200 de metri liber.

Recordul olimpic îi aparține lui Michael Phelps. Americanul a setat recordul la Olimpiada de la Beijing, în 2008. Phelps a oprit cronometrul la 1:42.96. Recordul mondial îi aparține înotătorului german Paul Biedermann, 1:42.00, setat în 2009.

David Popovici va evolua în semifinalele competiției de 200 de metri liber, diseară, de la ora 21:53.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.