Jocurile Olimpice

Aur la 14 ani! Performanță uluitoare la Jocurile Olimpice de la Paris

Coco Yoshizawa, foto: Getty Images

Articol de Romeo Ene  —  duminică, 28 iulie 2024

Coco Yoshizawa, japoneză în vârstă de 14 ani, a reușit o performanță impresionantă la Jocurile Olimpice de la Paris. A devenit cea mai tânără câștigătoare de la această ediție. Ea a primit medalia olimpică la skateboarding stradal.

Coco Yoshizawa este în acest moment cea mai tânără sportivă de la Jocurile Olimpice care obține medalia de aur. Japoneza a condus după runda preliminară și a executat un truc inedit, care i-a adus medalia de aur.

Aur la 14 ani pentru sportiva din Japonia

Argintul a fost câștigat de o altă sportivă din Japonia, Liz Akama, în vârstă de 15 ani. Rayssa Leal, 16 ani, din Brazilia, a obținut bronzul. Coco Yoshizawa și Liz Akama, ambele din Japonia, s-au duelat în ultima rundă.

Akama a căzut la ultimul truc și a pierdut în fața lui Coco. Rayssa Leal a câștigat argintul la ediția din urmă cu 3 ani, de la Tokyo. Nu a mai putut repeta performanța și s-a mulțumit doar cu bronzul.

Coco Yoshizawa, foto: Getty Images

Japonia a câștigat aurul la ambele ediții ale probei olimpice de skateboarding stradal. Abia acum trei ani a debutat această disciplină la Jocurile Olimpice, la Tokyo. Atunci, Momiji Nishiya a obținut aurul.

Skateboardingul, sport olimpic începând din 2016, cu prima prezență pe scena olimpică la Tokyo 2020, este recunoscut oficial drept ramură sportivă în România din 2022.

Recunoașterea skateboardingului drept ramură de sport a venit în urma unui raport al Comisiei de analiză și verificare a cererilor de acest gen, la solicitarea Asociației Sportive Skateboard Constanța.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.