Jocurile Olimpice

SHOW total într-un meci de fotbal feminin la Jocurile Olimpice! S-au marcat 11 goluri

Australia - Zambia, foto: Getty Images

Articol de Romeo Ene  —  duminică, 28 iulie 2024

Senzație într-un meci de fotbal feminin de la Jocurile Olimpice! Australia a învins-o pe Zambia, scor 6-5, în faza grupelor. Zambia a condus cu 5-2 în startul reprizei secunde, însă nu a putut profita de avantaj și a pierdut partida în minutul 90.

Partida s-a disputat la Nisa, pe „Allianz Riviera”, iar Australia a reușit o revenire senzațională. Curios este faptul că Australia primise din partea bookmakerilor înaintea partidei o cotă de 1,12. Zambia, adversara Australiei, primise o cotă de 17. Ceea ce înseamnă faptul că Australia era considerată mega-favorită înaintea partidei.

Spectacol la proba de fotbal feminin de la Jocurile Olimpice

Zambia a deschis scorul în primul minut al partidei de la Nisa. Barbra Banda a punctat, însă naționala Zambiei a fost egalată 6 minute mai târziu, după reușita lui Alanna Kennedy.

Australia - Zambia, foto: Getty Images

Zambia s-a distanțat la două goluri până în minutul 33. Racheal Kundananji și aceeași Banda au punctat. Nu acesta a fost, însă, scorul pauzei. Australia a redus din diferență prin Hayley Raso în minutul 35, iar Zambia a mai punctat o dată prin Banda, care a realizat hattrick-ul.

2-4a fost scorul înregistrat la pauza meciului Australia - Zambia

Australia, revenire de senzație în repriza a doua

Kundananji a realizat „dubla” în minutul 56, dar ce urma să se întâmple depășește orice imaginație. Autogolul lui Ngambo Musole a readus-o pe Australia în joc în minutul 58, iar Catley a reaprins speranțele naționalei care era considerată mare favorită înaintea acestui duel.

Inevitabilul s-a produs în minutul 78. Catley a făcut și ea „dubla” și a egalat la 5 într-un meci cu o desfășurare ireală! Remontada a fost completă în minutul 90. Michelle Heyman a adus victoria Australiei, scor 6-5.

Zambia rămâne fără punct în grupa B și se află pe locul 4. Australia este pe locul 3 în acest moment, după ce a obținut primele puncte de la Jocurile Olimpice. Pentru Australia urmează duelul cu SUA, în timp ce Zambia se va duela cu Germania.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.