Jocurile Olimpice

David Popovici i-a lămurit pe americani, după ce s-a calificat cu primul timp în finală: „Pentru asta era destinat. Rămâne însă o întrebare”

+17 Foto
David Popovici, în semifinala probei de 200 de metri liber // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 29 iulie 2024

David Popovici, 19 ani, s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, având cel mai bun timp în semifinale. Cum a comentat rezultatul o publicație americană de profil?

David Popovici și-a început en-fanfare aventura la Jocurile Olimpice. Duminică seara, înotătorul român a stabilit cel mai bun timp în semifinalele probei de 200 de metri liber, 1:44.53, calificându-se astfel în finala probei, programată în această seară, ora 21:40.

Diseară, David va înota pe culoarul 4, culoarul favoritului, și este cotat cu prima șansă la medalia de aur. Americanii, care vor fi reprezentați de Luke Hobson în finală, au comentat prestația românului.

„David Popovici s-a propulsat furtunos ca principal favorit în finala probei de 200 de metri liber”, a titrat John Lohn, redactorul-șef al revistei Swimming World.

David Popovici i-a lămurit pe americani, după ce s-a calificat cu primul timp în finală: „Pregătit pentru aur”

„Prima dată când David Popovici a concurat în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, a încheiat cursa la doar 0,02 secunde de podium.

S-a întâmplat acum 3 ani, în Tokyo, unde Popovici era un nou-venit pe scena globală de elită și a oprit cronometrul la 1:44.68, imediat în urma brazilianului Fernando Scheffer, medaliatul cu bronz.

În Paris, starul român pare pregătit să câștige aurul.

După ce a trecut cu ușurință prin serii în La Defense Arena, Popovici a ridicat ritmul în semifinale pentru a obține primul loc în vederea cursei de luni seara. În continuare în vârstă de numai 19 ani, Popovici a reușit un timp de 1:44.53 în a doua semifinală. (...)

+17 Foto
David Popovici, cel mai bun timp în semifinala la 200 de metri liber / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Campion mondial în probele de 100 și 200 de metri liber în 2022, Popovici a avut un an dezamăgitor în 2023, lăsând semne de întrebare cu privire la pregătirea pentru campania olimpică.

Dar în 2024 a cunoscut o revenire în formă, lăsându-și amprenta cu un timp de 1:43.13 în proba de 200 de metri liber la Campionatele Europene de luna trecută, de la Belgrad. Acel rezultat a fost dovada că Popovici era pregătit pentru Paris, dar a servit și ca avertisment pentru adversari.

Popovici este acum pe cale să devină campion olimpic, statut pentru care părea destinat după apariția lui din 2021. Întrebarea este cât de rapid poate fi. Cel mai bun timp al carierei lui este de 1:42.97”, se arată în articolul americanilor.

1:42.96este recordul olimpic al acestei probe, stabilit de americanul Michael Phelps în 2008

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.