Noutati auto

Renault a atins o marjă operațională de 8,1% în prima jumătate a lui 2024

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 29 iulie 2024

Renault, constructorul francez care deține și Dacia, a înregistrat un profit operațional peste așteptări pentru prima jumătate a anului 2024.

Miercuri, 24 iulie, compania franceză a publicat un raport financiar pentru perioada ianuarie – iunie 2024, raport ce arată că vânzările din prima jumătate a anului curent au crescut cu 1,9% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Această creștere a avut la bază performanța bună a modelelor hibride din Europa, au raportat cei de la Renault.

Astfel, Renault a înregistrat o marjă operațională de 8,1% pentru prima jumătate a lui 2024, cu 0.5% mai mult în comparație cu anul precedent, dar și peste așteptările analiștilor care se așteptau ca acestă creștere să se situeze la 7,9%.

Această realizare este un progres pentru compania Renault care vizează o marjă operațională din două cifre până în 2030.


Cu rezultatele din prima jumătate a anului, producătorul auto francez și-a menținut previziunile privind marja operațională pentru întregul an, așteptându-se să atingă cifra de 7,4% sau chiar mai mult.

Grupul Renault păstrează trendul ascendent de anul trecut, după patru ani consecutivi de declin al vânzărilor și mizează pe cele 10 noi lansări din acest an pentru a menține acest ritm.

Potrivit datelor financiare prezentate de către Renault, compania a înregistrat venituri de până la 26,96 de miliarde de euro, o creștere de 0,4% față de aceeași perioadă din 2023.

„Aceste rezultate-record sunt rodul unei munci considerabile depuse de echipele grupului Renault în ultimii ani. (…) Am pus în aplicare pârghiile tradiționale de îmbunătățire a performanței, dar am reconectat, de asemenea, compania cu mentalitatea inovatoare care a făcut cândva anii săi de aur. De câteva luni, am accelerat transformarea noastră pentru a deveni cea mai progresistă companie auto europeană. Cinci întreprinderi focalizate, o abordare orizontală și ecosistemică, consolidarea lanțului nostru de aprovizionare, optimizarea proceselor cheie, implementarea AI la toate nivelurile și în toate lanțurile valorice, acestea sunt ingredientele cheie ale acestui succes. Flexibilitatea, agilitatea și inovarea continuă să stimuleze îmbunătățirea performanțelor și alocarea eficientă a capitalului”, a declarat Luca de Meo, CEO al grupului Renault


În prima jumătate a acestui an, Renault a vândut 1,15 miliarde de vehicule, din care 847.623 au fost livrate pe piața din Europa. Cele mai vândute automobile au fost din partea brandului Renault, 535.238 de unități. Brandul Dacia, care este deținută de grupul Renault, a înregistrat 309.816 de unități vândute în prima jumătate a anului acesta și rămâne în top 10 cele mai vândute mărci în Europa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.