Jocurile Olimpice

Bob Bowman, antrenorul geniului Michael Phelps, are un alt favorit decât David Popovici în finala de la 200 metri liber: „Dar românul are un cadru mintal bun”

Bob Bowman, alături de Michael Phelps, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 29 iulie 2024

Bob Bowman (59 de ani), cel care l-a făcut pe Michael Phelps cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, este la Paris, iar elevul său de acum, Leon Marchand, a câștigat deja un titlu olimpic - la 400 m mixt. Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, antrenorul american a mărturisit că îl are favorit pe Luke Hobson în finala de 200 de metri liber, în care evoluează și David Popovici, și pentru că îl pregătește la Universitatea din Texas.

Bob Bowman e un model pentru mulți antrenori din înotul mondial. L-a format pe Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 28 de distincții, 23 de aur, trei de argint și două de bronz.

Este antrenor la Universitatea din Texas, dar pregătește și înotători din Europa, cum ar fi Leon Marchand sau Hubert Kos. Americanul a avut o discuție de dimineață cu presa din Franța, apoi a vorbit preț de două minute despre finala de la 200 metri liber de diseară, acolo unde David Popovici este favoritul principal.

„David Popovici e incredibil, are un cadru mintal foarte bun”

Americanul are însă altă părere.

„Este o cursă strânsă la vârf, evident David Popovici este un înotător incredibil, să-l văd acolo nu mă surprinde, are o tehnică destul de bună acum și pare că este într-un cadru mintal foarte bun. E palpitant, avem și noi un american, pe Luke Hobson.

Vom vedea ce se va întâmpla. Îmi place să-l urmăresc pe Luke, care înoată la Universitatea din Texas, deci el e favoritul meu. Sunt mulți înotători buni în acea finală, de-abia aștept să văd cursa”, a spus Bowman.

S-a gândit vreodată că ar putea să-l antreneze pe român, având în vedere că îi are în pregătire pe unii dintre cei mai buni înotători europeni?

„Nu, are un antrenor minunat, nu are nevoie de un alt antrenor. Adrian face o treabă minunată cu el”, a răspuns scurt americanul.

Bob Bowman, alături de Michael Phelps

Reușește David Popovici să doboare recordul lui Michael Phelps?

Michael Phelps a câștigat proba de 200 metri liber la Beijing, stabilind atunci un record olimpic, 1:42,96, care rezistă și acum, poate fi el doborât în această seară?

„E posibil, dar e un record care durează de atâta vreme. Piscina e mai puțin adâncă, iar acesta poate fi un factor, dar depinde.

Leon a fost aproape la 400 m mixt să stabilească un nou record mondial”, a încheiat Bowman.

Leon Marchand a câștigat duminică proba de 400 m mixt cu un timp de 4:02,95, un nou record olimpic. Cel mondial îi aparține tot lui și a fost stabilit în 2023, la Fukuoka, 4:02,50.

David Popovici, cel mai bun timp în semifinala la 200 de metri liber / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Cine este americanul Luke Hobson?

  • 21 de ani, prima ediție de Jocuri Olimpice
  • Cel mai bun timp: 1:44,87 (2023, CM Fukuoka)

A câștigat proba de 200 metri liber în concursul de selecție al SUA, este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2024, iar cel mai bun timp al său datează de la Fukuoka din 2023.

Tactica lui de cursă este adesea un început mai lent și un final rapid. Are al șaselea timp al anului cu 1:44,89 înotat la concursul de selecție al SUA în luna iunie.

15este cota la pariuri pentru american să se impună în finala de 200 de metri liber

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.