Jocurile Olimpice

Primul sponsor care se retrage după momentul controversat cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură”

„Cina cea de Taină” de la deschiderea JO

Articol de Emanoil Ursache  —  luni, 29 iulie 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au pierdut primul sponsor important în urma controversatei ceremonii de deschidere. C Spire, companie de tehnologie și telecomunicații cu sediul în Mississippi (SUA), a anunțat că își va retrage toate reclamele de la cel mai important eveniment sportiv din lume.

Motivul din spatele acestei decizii este reprezentat de nemulțumirea legată de felul în care a fost reprodusă „Cina cea de Taină” la ceremonia de deschidere a JO. Persoane travestite au interpretat rolul apostolilor din faimoasa operă a lui Leonardo da Vinci, ceea ce a generat un uriaș val de indignare în întreaga lume creștină.

C Spire, reacție categorică cu privire la „Cina cea de Taină” de la deschiderea JO

C Spire a interpretat momentul respectiv, în aceeași notă, catalogându-l ca fiind o bătaie de joc la adresa creștinismului.

„C Spire sprijină sportivii care au muncit atât de mult pentru a fi parte a Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, nu vrem să fim părtași la batjocura și descrierea inacceptabilă a unui moment sacru precum «Cina cea de taină», motiv pentru care ne retragem reclamele de la Jocurile Olimpice”, a anunțat C Spire, prin vocea președintelui și fondatorului companiei, Suzy Hays, printr-un comunicat de presă.

Ce susțin organizatorii că au vrut să facă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris s-au apărat cu privire la scandalul generat. Ei au explicat că nu au avut intenția de a-i jigni pe creștini.

„Ne-am dorit o ceremonie de deschidere în care să arătăm lumii valorile și principiile noastre, așa că am transmis un mesaj foarte tranșant. Ideea era să-i facem pe oameni să reflecteze. Voiam ca mesajul să fie cât mai puternic cu putință. Trebuia să ne gândim la o comunitate internațională.

Este o ceremonie franceză pentru o ediție franceză a Jocurilor Olimpice, așa că am avut încredere în directorul nostru artistic. În Franța, prețuim libertatea de exprimare și ținem mult s-o protejăm”, a declarat Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

„În mod clar, nu am avut intenția de a jigni nicio comunitate religioasă. Credem că ne-am atins această ambiție. Dacă oamenii s-au simțit jigniți, ne pare foarte, foarte rău”, a precizat și Anne Deschamps, purtătoarea de cuvânt a Comitetului de Organizare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.