Jocurile Olimpice

L'Equipe și AS se înclină în fața lui David Popovici: „Copilul-minune a luat aurul” + „Revenire METEORICĂ”

+45 Foto
David Popovici, AUR pentru România la Jocurile Olimpice, foto: Raed Krishan

Articol de Daniel Scorpie, Romeo Ene  —  luni, 29 iulie 2024

David Popovici (19 ani) a reușit o performanță uluitoare pentru sportul din România. A devenit campion la proba de 200 de metri liber, iar cotidianul L'Equipe a scris despre această reușita uluitoare.

Românul a avut o revenire senzațională la Paris și a terminat cu un timp de 1:44,72. Englezul Richards a obținut argintul cu un timp de 1:44,74, iar americanul Luke Hobson a obținut bronzul cu 1:44,79. Imediat după acest succes, L'Equipe a remarcat performanța uluitoare a lui Popovici.

L'Equipe, despre medalia de aur obținută de Popovici: „A fost la cel mai înalt nivel”

+45 Foto
David Popovici, AUR olimpic la 200 de metri liber - Jocurile Olimpice 2024 - foto: Raed Krishan / GSP

„Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit prima medalie olimpică din tânăra sa carieră la 200 m liber. Și a fost aur, el dominându-i pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson.

32 de aniau trecut de când o țară din Europa de Est nu mai câștigase la 200 m liber. Până la aurul lui David Popovici, precedentul învingător al acestei probei de înot era Evgeny Sadovyi (Comunitatea Statelor Independente, fosta URSS) la JO 1992

Mai puțin calm decât de obicei, cel care știe să-și chinuie adversarii cu starturi ultrarapide care spun multe despre formidabilul sprinter care este (fost recordman mondial la 100 m liber), a trebuit să reziste pentru a reveni și a câștiga cu doar două sutimi de secundă.

După câteva luni de îndoieli în urma începutului său excepțional de carieră, el a revenit la cel mai înalt nivel. A sărbătorit cu zâmbetul pe buze, dar stoic ca întotdeauna.”, au scris francezii.

foto, captură BBC

Și cei de la AS au scris despre performanța realizată de Popovici: „Românul a reușit o revenire spectaculoasă, formidabilă și meteorică. A fost chiar pe locul 3 la jumătatea cursei pe care Lukas Maertens, medaliat cu aur la proba de 400 de metri liber de sâmbătă, a dominat-o de la început până aproape de final, când a căzut pe a 5-a poziție”.

E un vis împlinit. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință foarte arzătoare și puternică, puteți și voi. Mă bucur, mă bucur foarte mult.
Mă bucur că am luptat până la final. Treaba nu s-a încheiat, bineînțeles că o să mă bucur. E o realizare imensă în primul rând pentru mine, mă bucur că m-a urmărit toată România

- David Popovici, la TVR Sport, imediat după succesul istoric de la Jocurile Olimpice de la Paris

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.