Nationala

Dezvăluirea momentului: „Mircea Lucescu mi-a zis că ar veni să lucreze pro bono, nu vrea niciun ban de la FRF!”

Mircea Lucescu antrenează de aproape 50 de ani / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 30 iulie 2024

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a dezvăluit, azi, la GSP Live că Mircea Lucescu ar fi dispus să lucreze pro bono pentru Federația Română de Fotbal.

După Euro 2024, Edi Iordănescu nu a mai vrut să fie selecționerul României. Astfel, FRF a început căutările, iar primul nume pe lista federalilor a fost Gică Hagi. Managerul Farului a declinat propunerea, acum în pole-position aflându-se Adrian Mutu.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia: „Ar fi păcat să nu folosim experiența extraordinară a lui Mircea Lucescu”

Ioanițoaia e de părere că postul de selecționer ar fi un cadou pentru Mutu și spune în premieră că Mircea Lucescu n-ar avea nicio pretenție financiară în cazul în care ar fi apelat de Răzvan Burleanu.

„Înțeleg că acum oferta se va îndrepta către Mutu. Sigur, aici îmi permit să am unele rezerve, dincolo de respectul față de cariera de fost mare fotbalist a lui Mutu. A fost un mare fotbalist, e posibil să devină și un mare antrenor, dar în momentul de față mă îndoiesc că e.

La echipa națională nu vii ca să înveți, la echipa națională vii să predai, trebuie să fii profesor, de-aia am și lansat chiar în emisiunea ta, Alex, varianta cu Chivu și Mircea Lucescu.

E păcat să nu folosim extraordinara experiență a lui Mircea Lucescu, cu atât mai mult cu cât am înțeles de la el că, dacă ar veni la Federație, ar veni să lucreze pro bono, n-ar avea nevoie de bani, cum îl acuză unii, că nu se mai satură Lucescu de atâția bani.

Chiar și Rednic, Dan Petrescu, Reghecampf, Șumudică, toți cei vehiculați la națională, sunt mai recomandați de cariera de antrenor decât este Mutu pentru postul de selecționer. Din punctul meu de vedere, această ofertă pentru Mutu este un cadou pe care i-l face Federația”, a subliniat Ioanițoaia, la GSP Live.

58 de meciuria strâns Mircea Lucescu pe banca echipei naționale ca selecționer: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri (1981-1986). Reușea în 1983 o performanță fantastică: să acceseze Euro '84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are 36 de trofee ca antrenor

Pe de altă parte, mă tem că Burleanu și echipa lui preferă un selecționer obedient, care să nu aibă prea multă personalitate. Mutu are personalitate, a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului nostru, dar ca antrenor ar urma să confirme. 

El, deocamdată, e, după opinia mea, la stadiul de promisiune, nu de certitudine. Cred eu că e prea devreme pentru el să i se încredințeze echipa națională. Dar poate că eu greșesc, poate că, dacă se va ajunge la un modus vivendi, Mutu se va descurca mai bine decât îmi imaginez eu

- Ovidiu Ioanițoaia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.