Jocurile Olimpice

Ovidiu Ioanițoaia: „Declarația lui David Popovici e cuceritoare”

+45 Foto
David Popovici la Jocurile Olimpice 2024 - foto: Raed Krishan / GSP

Articol de Alexandru Barbu  —  marți, 30 iulie 2024

Ovidiu Ioanițoaia a comentat, azi, la GSP Live, performanța senzațională reușită aseară de David Popovici. Sportivul în vârstă de 19 ani a adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

Luni, David Popovici a cucerit aurul la Paris în proba de 200 de metri liber. Astăzi, David a concurat în seriile probei „regine” de 100 de metri liber, reușind un timp de 47,92 secunde, cel mai bun din seria lui.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia: „Declarația lui David Popovici, cuceritoare”

Veteranul presei de sport elogiază performanța lui David Popovici, cel care, ieri, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice în proba de 200m liber.

„Performanța lui David Popovici e cu adevărat uluitoare. Nu există adjective, există superlative. La înot, e cea mai mare performanță din istoria participării olimpice masculine românești la Jocurile Olimpice.

Merită felicitați cei din jurul lui David Popovici: antrenorul său, Adrian Rădulescu, kinetoterapeutul său, Dragoș Luscan, părinții lui David, care i-au asigurat nu numai un program de pregătire, dar și un confort mental.

Este cuceritoare declarația lui: «Eu sunt un băiat obișnuit, care înoată mai repede». Trebuie să ne gândim câte ore și ce program strict, care începe la șase dimineața, se ascund în spatele acestei performanțe.

+45 Foto
David Popovici, AUR olimpic la 200 de metri liber - Jocurile Olimpice 2024 - foto: Raed Krishan / GSP

Dacă va câștiga, cum sperăm, și proba de 100 de metri, așa, făcând o glumă proastă, David Popovici se poate lăsa de înot de la 19 ani, pentru că și-a făcut datoria cu prisosință.

Am trăit și aseară cursa cu sufletul la gură, pentru că n-a început foarte bine, însă a terminat-o fabulos, fantastic. Acum, poate că asta era strategia antrenorului, să aibă un finiș irezistibil. Noi am avut emoții pentru că n-a fost primul decât în ultima parte a cursei. Noi sperăm să câștige și la 100 de metri. Dacă nu câștigă, oricum și-a făcut datoria”, a precizat Ioanițoaia.

Semifinalele la 100 de metri liber vor avea loc în această seară, începând cu ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro, televizate de Eurosport și TVR 1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.