Jocurile Olimpice

Lăcrămioara Perijoc, învinsă în „optimi” la Jocurile Olimpice, după o confruntare echilibrată

Lăcrămioara Perijoc (dreapta) în confruntare cu Enkhjargal Munguntsetseg la JO 2024 Foto: COSR

Articol de Luminița Paul  —  marţi, 30 iulie 2024

Aflată la prima sa participare olimpică, Lăcrămioara Perijoc (30 de ani) a pierdut în primul meci disputat la Paris, direct în optimile de finală, în fața lui Enkhjargal Munguntsetseg din Mongolia, decizie 4-1 în favoarea pugilistei asiatice.

Lăcrămioara Perijoc a intrat în competiția olimpică a categoriei 54 kg direct în optimile de finală împotriva lui Enkhjargal Munguntsetseg din Mongolia. O adversară cu o talie superioară, câțiva centimetri în plus și o alonjă mai mare.

Meciul, unul care avea să fie de la început până la final unul cu adevărat fizic, solicitant, a pornit cu mai multă inițiativă din partea româncei în vârstă de 30 de ani, care a atras atenția cu lovituri rapide spre corp. De asemenea, mai iute în jocul de picioare, în opoziție cu stilul mai larg, dar cu o forță superioară, al adversarei.

Din acest contrast a reieșit o înfruntare strânsă, după cum s-a văzut și din aprecierile arbitrilor. La capătul primei reprize, oficialii îi dăduseră un ușor avantaj româncei, pugilista care fusese mai combativă, 3-2.

Repriza a doua și a treia, în favoarea mongolei

La capătul celei de a doua, balanța înclina însă vizibil spre mongolă, 4-1, deși duelul a păstrat aceeași trăsătură de echilibru. Asiatica a reușit să plaseze câțiva pumni grei, pe care Lăcrămioara nu i-a putut anihila prin riposta sa.

Din colțul unde se aflau antrenorii Mihaela și Adrian Lăcătuș s-au auzit tot timpul încurajările și indicațiile acestora, în pauză cuvântul cel mai des rostit fiind „respiră!”. Pentru că efortul a fost aproape palpabil.

În cele din urmă, Munguntsetseg i-a impresionat în proporție mai mare pe arbitri. La capătul meciului, chiar a ridicat mâna în semn de victorie, de superioritate. Ajungând lângă antrenorii ei, după ce și-a dat jos casca, Perijoc a părut dezamăgită, parcă simțind că nu a reușit destul în meciul compact, astfel încât să primească decizia.

Ambele au ridicat brațul în așteptarea anunțului făcut de crainicul sălii, Lăcrămioara cu mai puțină convingere. Și într-adevăr, Enkhjargal Munguntsetseg s-a impus cu 4-1 (30-27 arbitrul 1, 28-29 arbitrul 2, 29-28 arbitrul 3, 29-28 arbitrul 4, 29-28 arbitrul 5).

Lăcrămioara Perijoc și visul său olimpic

La prima ei participare olimpică, una pe care și-a dorit-o imens și pentru care s-a bătut cu tot sufletul și toți mușchii, Perijoc era văzută drept una dintre sportivele care pot ajunge la medalie la categoria 54 de kilograme.

„Pentru mine, a fost o bucurie enormă când m-am calificat la Jocuri, fiindcă era un vis încă din copilărie. Mi-am dorit de foarte mulți ani să ajung printre cei mai buni sportivi ai lumii și implicit să ajung la Jocurile Olimpice.

Atunci când m-am calificat, mi-am spus: «Bravo, Lăcră! Ai reușit să-ți îndeplinești acel vis pe care-l aveai de mică». Mă simt mândră și onorată să fac parte din echipa Team Romania la această ediție a Jocurilor”, a spus ea în interviul acordat Gazetei Sporturilor cu câteva săptămâni înainte de startul imensei competiții polisportive.

Visul s-a oprit repede, dar poate mai este loc pentru o nouă încercare, peste 4 ani, în sportul care a ajutat-o, a călit-o și i-a dat lecții prețioase. Una dintre ele, probabil, este că înfrângerea face parte din întregul proces.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.