Jocurile Olimpice

Prima reacției a Elisabetei Lipă, președinte ANS, după rezultatele de la gimnastică: „Au început promițător”

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 31 iulie 2024

Elisabeta Lipă, președintele ANS, de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, record în canotaj, a reacționat după rezultatele la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Echipa de gimnastică artistică a României a încheiat pe locul 7, penultimul, finala de la Jocurile Olimpice, acumulând un punctaj total de 159.47. Echipa Statelor Unite ale Americii, în frunte cu Simone Biles, a obținut aurul, podiumul fiind completat de Italia și Brazilia.

Mesajul Elisabetei Lipă pentru gimnaste: „Sportivele au dat ce au avut mai bun”

„Sportivele Sabrina Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda și Amalia Ghigoarță au dat ce au avut mai bun în finala olimpică la gimnastică artistică iar ieri, au încheiat concursul pe locul 7. Româncele noastre au început concursul promițator și după primele două rotații erau deja pe locul 5, însă ulterior au ajuns pe locul 7 în finală.

Execuția Sabrinei Voinea la bârnă a fost impresionată, unde, deși a concurat în timp ce Simone Biles evolua la sol și era susținută intens de public, a avut doar o mică ezitare. Acum urmează finalele pe aparate unde Ana Maria Barbosu și Amalia Ghigoarță au finală la individual compus, Sabrina Voinea va intra la sol și bârnă, iar Ana Barbosu la sol. Succes, fetelor! Vă susținem cu toată inima!”, a transmis fosta campioană olimpică prin intermediul rețelelor de socializare.

+24 Foto
Echipa de gimnastică artistică a României, în calificările de la Jocurile Olimpice, Subdiviziunea 1 / Sursă foto: Imago Images

Cum au concurat gimnastele în finală

  • Sol: Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea
  • Sărituri: Lilia Cosman, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea
  • Paralele: Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu
  • Bârnă: Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea

În clasamentul all-time la gimnastică, România ocupă un onorabil loc 5 (72 medalii în total - 25 de aur, 21 de argint, 26 de bronz). Doar defuncta Uniune Sovietică, Statele Unite ale Americii, Japonia și China au mai multe.

În ultimii ani, performanțele au fost în scădere, încercându-se totuși o revitalizare a disciplinei, care este deja vizibilă.

Clasamentul final în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice, cu România pe locul 7
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.