Campionate

Jurgen Klopp și-a anunțat retragerea DEFINITIVĂ din antrenorat: „Începând de astăzi, gata pentru mine”

Jurgen Klopp, pe 31 iulie, la Congresul Internațional al Antrenorilor // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 31 iulie 2024

Neamțul Jurgen Klopp, 57 de ani, și-a anunțat retragerea definitivă din antrenorat, la două luni după ce și-a încheiat mandatul la Liverpool.

În ianuarie, Jurgen Klopp a anunțat că sezonul 2023/2024 avea să fie ultimul al lui pe banca lui Liverpool.

Ideea inițială a neamțului era de a lua o pauză și a cântări apoi eventualele oferte venite pe numele lui. Între timp, pauza lui Klopp pare să se fi transformat într-o retragere definitivă. Nu din fotbal, ci din meseria de antrenor.

Klopp s-a pronunțat pe acest subiect chiar astăzi, la Congresul Internațional al Antrenorilor, găzduit de orașul german Wurzburg. El nu exclude revenirea în fotbal, dar în altă calitate decât cea de antrenor.

Jurgen Klopp s-a retras de tot din antrenorat

Începând de astăzi, gata cu antrenoratul pentru mine. Nu am renunțat subit, a fost o decizie generală. Am antrenat cele mai bune echipe din lume.

Poate vom putea vorbi din nou despre asta peste câteva luni. Vreau să lucrez în continuare în fotbal, să ajut oamenii cu experiența și contactele mele. Vom vedea ce va exista pentru mine”, a afirmat Klopp, citat de ESPN.

Conform publicației citate, surse din anturajul neamțului transmit că ideea acestuia este să-și ia măcar un an întreg de pauză, în care să nu aibă vreun angajament.

Klopp ar putea reveni într-o poziție de consultant sau de director tehnic. El s-a regăsit pe listele de posibili selecționeri ai Angliei sau Statelor Unite ale Americii, dar a respins ideea revenirii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.