Nationala

Veste mare la miezul nopții: „Burleanu și-a întrerupt concediul, 90% Lucescu va fi selecționerul României!”

Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, alături de Mircea Lucescu

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 31 iulie 2024

Conform informațiilor obținute de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu (79 de ani) va deveni aproape sigur noul selecționer al României!

Edward Iordănescu, cel care a dus naționala până în optimile Euro 2024, a ales să nu continue pe banca primei reprezentative. Principala țintă a Federației, Gică Hagi, a respins propunerea de a prelua naționala, iar federalii s-au orientat către Mircea Lucescu, reputatul antrenor cu zeci de trofee în CV.

Marți, Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul Federației, a purtat o discuție tête-à-tête cu Mircea Lucescu. Între timp, negocierile au avansat considerabil, iar părțile sunt la un pas de a bate palma, după cum dezvăluie Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP, apropiat al lui Mircea Lucescu.

Ovidiu Ioanițoaia vine cu o veste mare: „Burleanu și-a întrerupt concediul, 90% Mircea Lucescu va deveni selecționerul României!”

Tratativele sunt acum într-un stadiu serios. Drept dovadă, președintele FRF a ales să revină de urgență în țară, pentru a pune la punct ultimele detalii.

„Burleanu și-a întrerupt concediul din Grecia, ca mâine să aibă o ultimă discuție cu Mircea Lucescu. Probabil vor cădea de acord asupra contractului. Aproape sigur, în proporție de 90%, Mircea Lucescu va fi noul selecționer al României”, a transmis Ovidiu Ioanițoaia aproape de miezul nopții.

Ar fi al doilea mandat al lui Mircea Lucescu pe banca naționalei

Mircea Lucescu a mai antrenat echipa națională în perioada 1981 - 1986, adunând 58 de meciuri în acel mandat pe banca primei reprezentative: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri.

Lucescu a reușit în 1983 o performanță fantastică: să acceseze Euro '84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are în total 36 de trofee ca antrenor.

Mircea Lucescu este liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev. Pentru „Il Luce” a insistat și Rapid, însă acesta a refuzat propunerea venită dinspre Giulești. România nu este singura echipă națională din mandatul lui Lucescu. „Il Luce” a pregătit și selecționata Turciei, în perioada august 2017 - februarie 2019.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.