Jocurile Olimpice

Maghiarul Nandor, după ce Popovici i-a luat bronzul la o sutime de secundă: „Asta mă va durea o perioadă”

+30 Foto
Nandor Nemeth, alături de David Popovici // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 01 august 2024

Maghiarul Nandor Nemeth, 24 de ani, a încheiat pe locul 4 finala probei de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice, afirmând ulterior că „mă va durea o perioadă”.

Chinezul Pan Zhanle nu a avut emoții în finala probei de 100 de metri liber, câștigând-o cu un timp prin care a stabilit un nou record mondial, 46,40 secunde. Pentru celelalte medalii s-a dus o luptă aprigă. Între locul 2, ocupat de australianul Kyle Chalmers, și a patra poziție, a maghiarului Nandor Nemeth, au fost doar două sutimi de secundă! Ei au fost despărțiți de David Popovici, câștigătorul medaliei de bronz.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

Maghiarul Nandor, după ce a ratat bronzul la o sutime de secundă: „Nici nu mi-am bătut capul cu chinezul, am fost cu ochii cu Popovici”

Pentru Nemeth, care a ratat medalia la o sutime de secundă, rezultatul a fost dureros. A admis-o chiar el, la final:

„Mă gândeam că micile detalii ar putea face diferența, dar norocul nu a fost de partea mea. M-am simțit bine în bazin, nu am clacat pe final. Mă va durea o perioadă, dar trecem peste. Nu am avut cea mai ușoară jumătate de an, dar sunt mândru de mine, având în vedere că sunt al patrulea cel mai rapid de la Jocurile Olimpice”.

Nemeth, citat de Sportal.hu, admite că nu chinezul Pan Zhanle, cel care a spulberat recordul mondial, a fost ținta lui. Lupta lui Nemeth a fost cu David Popovici, cel care l-a întrecut cu o sutime de secundă.

„Nu am realizat cu adevărat care unde era, dar nici nu mi-am bătut capul cu chinezul, am fost cu ochii pe Popovici. Dar nu mă plâng, am avut adversari foarte buni și am demonstrat că sunt la rândul meu o forță de luat în seamă”, spune înotătorul maghiar, care la precedentele Jocuri Olimpice, în 2021, se clasase al optulea în această probă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.