Jocurile Olimpice

Discursul lui Popovici a ajuns la urechile politicienilor » Prima reacție oficială: a început pasarea responsabilității

+30 Foto
David Popovici, cu medalia de bronz // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Cezar Titor  —  joi, 01 august 2024

Imediat după medalia de bronz cucerită aseară în proba de 100 metri liber, David Popovici a avut un discurs dur la adresa condițiilor de antrenament ale sportivilor români. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a oferit prima reacție oficială în acest sens, însă responsabilitatea a fost pasată Agenției Naționale pentru Sport, entitatea care a preluat atribuțiile fostului Minister al Sportului.

Medaliile de aur și bronz obținute la Paris au constituit un prilej excelent pentru a trage un semnal de alarmă. Printre problemele enumerate de David se regăsesc infrastructura precară, dând exemplul complexului „Lia Manoliu”, dar și lipsa investițiilor inteligente în sport. În urma celor transmise de proaspătul campion olimpic, a survenit și prima reacție oficială.

Natalia Intotero: „Sper ca David Popovici să beneficieze de condiții mult mai bune”

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a reacționat. Spune că a urmărit integral declarația acestuia. Cu toate acestea, pasează responsabilitatea către ANS, nu ministerului pe care îl conduce.

„Sunt mândră și îl felicit din tot sufletul pe David Popovici. Am ascultat integral declarația lui David Popovici. Sunt ministru al Tineretului, dar nu și președintele ANS, în subordinea căreia se află această componentă. Trebuie găsite soluții pentru a se investi mai mult în sportul de performanță.

Așa cum prim-ministrul s-a implicat, după calificarea echipei naționale, sunt convinsă că, după încheierea Jocurilor Olimpice, se pot identifica soluții, iar sportivii să beneficieze de pregătire adecvată. Pentru următoarele Jocuri Olimpice, sper ca David Popovici să beneficieze de condiții mai bune”, a declarat Intotero, potrivit mediafax.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

După eliminarea României de la Euro 2024 (0-3 în optimi cu Olanda), Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat un sprijin din bani publici pentru fotbalul românesc: va dubla suma investită de FRF sau de cluburi în centrele de copii și juniori.

În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi... mai greu.

Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Nu doar către înot, dar fără sport nu prea avem cum să evoluăm așa mult. Sigur, avem destul de multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune.

Ar trebui investit mai mult în sport și investit cu cap. Nu doar să vorbim despre asta, chiar să facem ceva. Eu îmi voi îndeplini partea. Nu știu acum ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc. Asta este o misiune mult mai importantă pentru mine și tot sportul, decât să înot patru lungimi de bazin, să bag mâna în față și să iau aurul.

- David Popovici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.