Conference League

Antrenorul lui NK Maribor, anunț despre absențele echipei pentru returul cu Universitatea Craiova: „Nu vrem să ne asumăm riscuri”

Ante Simundza, antrenorul lui NK Maribor, a prefațat returul cu Universitatea Craiova, din turul 2 preliminar al Conference League. Foto: NK Maribor

Articol de George Nistor  —  joi, 01 august 2024

Ante Simundza, antrenorul lui NK Maribor, a prefațat returul cu Universitatea Craiova, din turul 2 preliminar al Conference League. Tehnicianul sloven a oferit informații despre jucătorii pe care nu se poate baza în duelul de pe stadionul Ion Oblemenco.

În meciul tur, Maribor s-a impus cu 2-0 grație golurilor marcate de mijlocașul Jan Repas și atacantul Arnel Jakupovic.

Simundza nu vrea să riște în returul cu Universitatea Craiova

Chiar dacă avantajul scorului din prima manșă este evident, Ante Simundza a anunțat că are așteptări mari de la jucătorii săi. Totodată, antrenorul lui Maribor a explicat situația fotbaliștilor pe care nu se va baza.

„Pregătirile pentru meci s-au desfășurat într-un ritm regulat. Avem un avantaj de două goluri, ceea ce este un fapt, dar nu ne amăgim să credem că problema este rezolvată. O echipă care știe ce vrea este o echipă care vrea să progreseze. Noi suntem acea echipă”, a transmis antrenorul în vârstă de 52 de ani.

Stoperul Sven Karic - accidentat în primul meci, fundașul de bandă dreaptă Andraz Zinic - cu probleme fizice și veteranul algerian Hilal Soudani - încă nerefăcut nu vor fi disponibili în Bănie. În schimb, mijlocașul defensiv Blaz Vrhovec a revenit la echipă după recuperare.

Tehnicianul a explicat situația fotbaliștilor săi.

NK Maribor are prima șansă de a se califica în turul 3 preliminar al Conference League. Foto: Maribor

„Vrhovec cunoaște Mariborul, a jucat la cel mai înalt nivel aici. Este unul dintre căpitanii echipei și reprezintă ADN-ul clubului. Pentru noi, aceasta este o «achiziție» importantă pentru acest meci.

Soudani se va întoarce săptămâna viitoare pe gazon. Vârsta lui și a lui Josip (n.r. - Ilicic) nu este un secret, deși energia lor e excepțională. De asemenea, din cauza vârstei, reabilitarea lui Soudani este ceva mai lungă. Dacă ne uităm la cursul accidentării, totul este conform așteptărilor. Asta au spus toți cei din personalul medical. Nu vrem să ne asumăm riscuri, deoarece accidentarea s-ar putea prelungi până în noiembrie”, a completat Simundza.

Universitatea Craiova - NK Maribor, echipe probabile

Universitatea: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Sierra, Bancu - A. Crețu, Mekvabishvili - Baiaram, Mitriță, Paradela - Koljic;

Rezerve: Lung, Oshima, Badelj, Ndong, Houri, Bană, Căpățînă, Barbu, Gașpăr, A. Ivan, Mora;

Absenți: Maldonado (suspendat), Screciu (în recuperare);

Antrenor: Costel Gâlcă;

NK Maribor: Jug - Sirvys, Vidmar, M'Bondo, Milec - Z. Repas, J. Repas - Barisic, Ilicic, Bozic - Beugre;

Rezerve: Bergsen, Pridgar - Bilac, Borys, Bourles, Dizdarevic, Feta, Grlic, Jakupovic, Lorber, Mbundo, Sikosek;

Absenți: Karic, Zinic, Soudani (accidentați);

Antrenor: Ante Simundza;

Stadion: Ion Oblemenco;

Arbitru: Jasmin Sabotic (Luxemburg); A1: Joaquim Da Silva (Luxemburg), A2: Tom Hansen (Luxemburg).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.