Jocurile Olimpice

David Popovici a revenit în România: „Sunt doar două bucăți de metal, dar noi muncim o viață pentru ele”

+19 Foto
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video), Alexandru Tomuțiu  —  vineri, 02 august 2024

David Popovici, 19 ani, campion olimpic în proba de 200 de metri liber și medaliat cu bronz la 100 de metri liber, a aterizat la ora 17:15 în România și a susținut o conferință de presă pe aeroportul din Otopeni.

David Popovici le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut în perioada petrecută la Paris. El a declarat din nou că este nevoie de investiții în sport dacă se dorește ca România să aibă mai mulți campioni.

VIDEO. David Popovici, conferință la revenirea în România

„Mulțumesc că sunteți aici, că ne-ați așteptat! Am tendința să mă complic când dau declarații, când ar trebui să răspund scurt și la obiect. De data asta o voi face mai simplu.

Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, celor care au venit în tribună, celor care m-au susținut! Cum a spus și antrenorul meu, nu ai cum să faci asta fără o echipă. Acestea sunt medaliile, sunt două bucăți de metal foarte grele. Doar asta sunt, dar noi muncim o viață întreagă pentru ele și poate că unii nu le obțin niciodată.

De aceea trebuie să îi susținem pe cei care încă ne reprezintă acolo și să îi felicităm pe cei care au concurat deja. Despre investiții, deja a vorbit antrenorul meu, este nevoie de bani investiți cu cap în sport. Mulțumesc și hai România în continuare!”, a spus David Popovici, la revenirea în România.

Pe aeroportul din Otopeni au vorbit și Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), dar și Adrian Rădulescu, antrenorul lui David.

+19 Foto
David Popovici a revenit în România / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Camelia Potec a fost cea care a început conferința de presă și l-a felicitat pe David Popovici pentru marea performanță.

„Aș dori să îl felicit și public pe cel care a devenit campion olimpic la înot, pe cel care a reușit după 20 de ani să facă înotul să strălucească din nou în România. Dați-mi voie să îl felicit pe David Popovic!. Aceleași felicitări le merită și domnul Adrian Rădulescu și toți cei care fac parte din echipa lui David. Familia lui merită felicitări și toți cei care au adus un plus înotului românesc”, a spus Camelia Potec.

Adrian Rădulescu: „Acum ar trebui să ne antrenăm nerăbdarea”

Apoi, cuvântul a fost luat de antrenorul Adrian Rădulescu. Acesta a mărturisit că și-ar dori ca toți copiii din România să învețe să înoate și a vorbit despre lipsa condițiilor de pregătire din sportul românesc.

„Vă mulțumim că ați venit să ne primiți în număr cât mai mare și ne cerem scuze de întârziere, dar așa trebuie să se întâmple lucrurile câteodată, ne antrenăm răbdarea. Așa cum am avut răbdare 20 de ani pentru a face o performanță.

Acum ar trebui să ne antrenăm nerăbdarea și să nu mai fim nevoiți să așteptam atât din nou. Eu am un vis, vreau ca toți copiii din România să învețe să înoate. Vreau să spun că David are condiții de pregătire, se poate antrena la Dinamo, dar ceilalți copii poate că nu au. Dacă vrei să mergi repede, mergi singur, dar dacă vrei să ajungi departe, trebuie să mergi în echipă. Avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din Vest”, a spus Rădulescu.

UPDATE. 17:15: David Popovici a aterizat pe aeroportul din Otopeni

David Popovici a fost așteptat cu flori pe aeroportul din Otopeni. Au fost zeci de persoane care au dorit o fotografie cu marele sportiv. Urmează conferința de presă.

La finalul cursei, Popovici s-a declarat ușurat că a scăpat de presiune și că va putea vizita Parisul. Periplul lui prin capitala Franței nu a durat mult, pentru că David revine în România încă de astăzi.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

David Popovici revine astăzi în România. Va susține o conferință de presă la Otopeni

Zborul cu care David revine în România trebuia să ajungă la 15:50, dar are întârziere și va ateriza la câteva minute după ora 17:00.

David Popovici va susține o conferință de presă la revenirea în țară, în cadrul Salonului Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

Dublul medaliat olimpic va fi însoțit de staff-ul tehnic și de Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

David Popovici, miercuri seara: „Parisul m-a tratat foarte frumos și abia aștept să-l vizitez”

Miercuri seara, la cald, după finala la 100 de metri liber, David afirma că „sunt mai liniștit, poate chiar un pic mai fericit decât după aur, pentru că acum mă pot relaxa”.

„Mă voi relaxa complet. Chiar dacă am câștigat aurul, eram cu gândul că trebuie să mă odihnesc, să dorm foarte bine, pentru că urma să am încă o probă olimpică. Dar acum am terminat, pot vizita și eu Parisul.

Sunt de atâtea zile aici și nu am văzut nimic, am stat doar baricadat în hotel, pe drumuri și aici. Mă gândesc de luni bune: «Oare ce voi face când voi termina?». Parisul m-a tratat foarte frumos și abia aștept să-l vizitez”, a completat înotătorul de aur al României.

Având în vedere că am dat tot ce aveam, și în plus, nu aveam cum să fiu mai fericit. Nu aveam ce să fac mai mult, așa că nu am de ce să fiu dezamăgit că nu am luat din nou aur.

- David Popovici, după finala probei de 100 de metri liber

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.