Liga 1

Oțelul - Hermannstadt 1-0 » Gazdele rezolvă duelul pe final și trec pe primul loc în Superligă

Oțelul - Hermannstadt / FOTO: Facebook @Oțelul Galați

Articol de Sebastian Culea  —  vineri, 02 august 2024

Oțelul Galați a învins-o pe FC Hermannstadt, scor 1-0, în primul meci al rundei cu numărul 4 din Superligă. Juric a marcat golul succesului gazdelor în minutul 87. Trupa lui Dorinel Munteanu urcă pe primul loc al clasamentului.

Dacă mai există dubii cu privire la încălzirea globală, nimic nu le poate combate mai eficient decât imaginile de la Galați, unde Oțelul și Hermannstadt și-au dat întâlnire pe un teren pârjolit, asezonat voit cu nisip, inerent cu gropi.

Oțelul - Hermannstadt, pe un teren pârjolit

Colegii din teritoriu ne informează că o ciupercă, încă de la sfârșitul lunii iunie!, ar fi atacat gazonul. Bizar că oficialii n-au reușit să învingă bolile cu care se confruntă suprafața de joc de atât amar de vreme, dar există pretenții din partea echipei. Băieții lui Dorinel domină totuși autoritar partida în primul sfert de oră, semn că habitatul le este totuși familiar, însă prima ocazie serioasă e semnată de oaspeți, prin Deaconu (19), care șutează puternic din interiorul careului în urma unui corner: mingea îl ia la țintă pe Popescu.

+11 Foto
Gazonul de la Galați în meciul Oțelul - Hermanntadt / FOTO: Digisport 1

Prima ocazie notabilă a gazdelor vine după o respingere nefericită a lui Găman din fața portarului, însă șutul lui Stevanovic (30) este blocat de fundașii adverși. În pofida celor doi adversari comuni, atât în atmosferă, cât și la sol, partida are nerv și ritm, iar mai montată pare, în continuare, Oțelul, care are însă probleme la ultima pasă.

Repriza se încheie cu încă o situație bună pentru sibieni: gest tehnic interesant al lui Chițu, care-și scoate din joc adversarul, însă reluarea sa la colțul scurt e parată de Popescu. Ba mai mult, Murgia înscrie în minutele de prelungiri, însă nici colegii nu sunt mișcați de reușita italianului, ofsaidul fiind evident din primă fază.

Inspirația lui Dorinel Munteanu

Deși nu antrenează la FCSB, Dorinel schimbă imediat după pauză: bosniacul Juric îi ia locul lui Frederic în atacul gălățenilor, înlocuire care avea să se dovedească totuși inspirată.

Djuric are prima șansă în repriza secundă, însă șutul atacantului din șase metri nu prinde spațiul porții (50). Un minut mai târziu, tot acesta are încă o execuție, de data aceasta pe poartă, însă Căbuz respinge de lângă bară. Oaspeții nu sunt deloc în meci, iar golul pare doar o chestiune de timp după primul sfert de oră. Dar Oțelul se stinge ușor, jocul e mai degrabă fizic decât orice altceva, iar ritmul dispare complet.

Soarta meciului decisă spre final

Un șut violent al lui Cisotti (77) zdruncină bara transversală și letargia instalată pe arena din Galați, mijlocașul bifând astfel cea mai mare ocazie a partidei. Bara italianului servește și ca impuls pentru gazde, care rămân în continuare formația mai proaspătă, în contrast cu un Hermannstadt sleit de puteri, care vizează fluierul final de la revenirea pe teren. Iar, uneori, fotbalul nu te iartă.

Tănasă are o incursiune în flancul stâng, își face mingea în centru, trage puternic din afara careului, Căbuz respinge neinspirat în față, iar Juric (86) înfige mingea sub bară sibienilor și o duce pe Oțelul pe primul loc în Liga 1.

Oțelul - Hermannstadt 1-0

+11 Foto
Gazonul de la Galați în meciul Oțelul - Hermanntadt / FOTO: Digisport 1

Oțelul - Hermannstadt, echipele de start:

Oțelul: I. Popescu - Maftei, Cisse, Stefanovic, Zhelev - Cisotti, Zivulic, Santos Lameira - Maciel, Al. Pop, Djuric
Rezerve: Adascăliței, Andronache, Juric, Kovalyov (P), Neagu, Roșu, Rus, Silva, Tănasă, Teles, Yabre
Absenți: -
Antrenor: Dorinel Munteanu

Hermannstadt: Căbuz - Căpușă, Găman, Bejan, A. Oroian - R. Deaconu, A. Ivanov, Murgia - Balaure, A. Chițu, I. Stoica
Rezerve: A. Pop (P), Muțiu (P) - I. Stoica, Mihart, Gîndila, Jipa, Ciubotaru, Al. Luca, Neguț, Biceanu, Goncalves
Absenți: J. Markovic, Selimovic (accidentați)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Oțelul
Arbitru: Fesnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca). A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)
Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari). Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.