Conference League

Ce urmează pentru CFR Cluj: adversar accesibil în drumul spre grupele Conference League

+66 Foto
Neman Grodno - CFR Cluj // FOTO: Ionuț Iordache

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 01 august 2024

CFR Cluj a reușit să se califice în turul al treilea din preliminariile Conference League, după ce a trecut de bielorușii de la Neman Grodno (0-0 în tur și 5-0 la retur). Acum, pe clujeni îi așteaptă un duel cu israelienii de la Maccabi Petach Tikva.

Formația lui Dan Petrescu își continuă drumul spre grupele Conference League, acolo unde a evoluat în urmă cu doi ani. Clujenii mai au două tururi până a-și îndeplini obiectivul. Maccabi e prima adversară, în timp ce posibila adversară din play-off și-o va afla pe 5 august.

CFR Cluj – Maccabi Petach Tikva, în turul trei al preliminariilor Conference League

Maccabi Petach Tikva a ajuns în turul 3 al Conference League venind din Europa League. Israelienii au fost eliminați în turul doi al celei de-a doua competiții europene de Braga (0-2 și 0-5).

Partidele se vor juca pe 8 august și 15 august. Clujenii vor juca meciul tur în deplasare, dar nu în Israel, ci pe un teren neutru. Pentru returul cu Braga, când au fost gazde, israelienii au ales Vivacom Arena, din Sofia (Bulgaria).

Spre deosebire de CFR Cluj, Maccabi Petach Tikva încă nu a început campionatul în Israel, acesta urmând să înceapă pe 24 august. Are până acum doar trei meciuri oficiale: dubla cu Braga și Supercupa cu Maccabi Tel Aviv. În sezonul trecut, Maccabi Petach Tikva a terminat pe 2 în play-out și a câștigat Cupa Israelului.

Schimbare de antrenor la Maccabi Petach Tikva

Înaintea acestui sezon, Maccabi Petach Tikva și-a schimbat antrenorul, alegându-l pe Dan Roman (41 de ani). Acesta se află la prima experiență importantă din carieră. El a mai fost secund la Hapoel Tel Aviv și Maccabi Netanya și principal la Maccabi Netanya U19.

Maccabi Petach Tikva are în prezent un lot cotat la 8,85 milioane de euro. Cel mai valoros este atacantul de 19 ani Idan Toklomati, care valorează, potrivit transfermarkt, 1,6 milioane de euro.

Începând cu acest sezon, din lotul israelienilor face parte și Vitalie Damașcan, atacantul moldoveano-român care a jucat la FC Voluntari și Sepsi.

Ce echipe a folosit Maccabi Petach Tikva în acest sezon:

  • Wolff – Deznet, Karo, Galabov, Hindi, Cohen – Yehoshua, Glazer, Teper – Hazan, Stor
  • Wolff – Hindi, Galabov, Karo – Cohen, Hazan, Glazer, Yehoshua, Azugi – Lugassi, Stor
  • Wolff – Deznet, Karo, Galabov, Hindi, Cohen – Teper, Hazan, Glazer – Mahamid, Stor
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.