Liga 1

Atacantul din Superligă care nu se sperie de venirea lui Louis Munteanu la CFR Cluj: „Nu înseamnă o concurență”

+66 Foto
Louis Munteanu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache  —  vineri, 02 august 2024

CFR Cluj e în turul al treilea al preliminariilor Conference League, după 5-0 cu Neman Grodno (0-0 în tur), într-un meci jucat în Ungaria. Daniel Bîrligea a marcat două goluri, fiind MVP-ul partidei de la Gyor.

Ciprian Deac a jucat din nou rolul de servant: pasă în adâncime perfectă pentru Bîrligea, iar atacantul a reluat de la 12 metri, pe lângă portar (40). Apoi a reușit „dubla” cu o execuție de generic: lob de la 25 de metri, peste portar, după ce a profitat de o neatenție în defensiva adversă (57).

Aveam nevoie de victoria asta ca să mergem mai departe. Am intrat în teren cu gândul de a câștiga, nu contra scorul. Cu siguranță fiecare și-a dorit să câștigăm, golurile au venit”, a spus Daniel la finalul meciului.

Daniel Bîrligea: „Am 24 de ani și nu pot să cumpăr experiența europeană”

Întrebat de presiunea europeană, Bîrligea a replicat: „Contează experiența europeană foarte mult, dar eu am 24 de ani și nu pot să cumpăr experiența. Doar dacă joc pot să am mai multă experiență. O faci jucând”.

Dar și faptul că a fost la Euro 2024 în Germania îl ajută în carieră: „Prezența la Euro a fost o mândrie foarte mare. Să fii acolo ești înconjurat de 26-28 de jucători. Te antrenezi mai bine, mai ales că am stat o lună jumate acolo. Înveți foarte multe, chiar dacă joci sau nu”.

Lui Bîrligea nu îi e frică de Louis Munteanu

Atacantul a oferit declarația serii atunci când a fost întrebat de cel mai proaspăt transfer al CFR-ului, Louis Munteanu.

Odată cu venirea lui Louis Munteanu nu înseamnă o concurență. Este o mână foarte mare de ajutor, îl cunosc, am jucat și la națională cu el. Este un atacant care ne poate ajuta foarte mult”, a declarat atacantul.

Mircea Lucescu este un antrenor foarte experimentat și aduce o mare mână de ajutor. O să se schimbe foarte multe chestii. Așteptăm și vom vedea cine va veni

Daniel Bîrligea, atacant CFR Cluj

Clujenii au câștigat bătălia cu granzii

În ultimele două sezoane, Louis Munteanu a evoluat la Farul Constanța, împrumutat în ani consecutivi de la Fiorentina.

A înscris 12 goluri în 36 de meciuri în sezonul 2023/2024 și a intrat pe radarul granzilor din Superligă, FCSB, Rapid și CFR Cluj luptându-se pentru semnătura lui.

Ardelenii au avut câștig de cauză, achitând în jur de două milioane de euro pentru a-i obține semnătura atacantului central.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.