Jocurile Olimpice

Ce spune următoarea adversară a „bărbatului biologic” care luptă la Jocurile Olimpice: „Dacă ea sau el este bărbat...”

+12 Foto
Imane Khelif, sportiva contestată // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 02 august 2024

Pentru algerianca Imane Khelif, 25 de ani, pugilista a cărei participare la Jocurile Olimpice este puternic contestată, urmează o luptă cu maghiara Anna Luca Hamori, în sferturile categoriei mijlocie mică, unde limita superioară de greutate este 66 de kilograme.

În ultimele zile, participarea lui Imane Khelif la Jocurile Olimpice a făcut valuri. Mai întâi a fost contestată decizia Comitetului Olimpic Internațional de a-i permite acesteia să concureze, având în vedere particularitățile ei.

Khelif suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală, ceea ce face să aibă cromozomi de tip XY, combinație specifică bărbaților, dar și niveluri de testosteron întâlnite în mod normal doar la masculi. La Imane, asta se traduce prin musculatura dezvoltată peste medie, prin care generează o forță deosebită a loviturilor.

Ulterior a făcut valuri lupta dintre Imane și italianca Angela Carini, din optimile turneului. Carini a primit câțiva pumni și a abandonat lupta după numai 46 de secunde, invocând nevoia de a-și „proteja viața” și afirmând că loviturile adversarei i-au provocat „prea multă durere”.

Ce spune următoarea adversară a „bărbatului biologic” care luptă la Jocurile Olimpice: „Nu îmi e teamă. Ar fi o victorie și mai mare”

Calificată în sferturile turneului olimpic, Imane va da piept cu maghiara Anna Luca Hamori, pe 3 august, de la ora 18:22. Luptătoarea maghiară, în vârstă de 23 de ani, susține că nu a fost speriată de cele întâmplate în optimi și de discuțiile iscate de viitoarea ei adversară.

Nu îmi e teamă. Nu îmi pasă de povestea din presă și din social media. Dacă ea sau el este bărbat, va fi o victorie și mai mare pentru mine, dacă voi câștiga”, a comentat Hamori, conform NY Post.

Anna Luca Hamori // sursă foto: Guliver/gettyimages

Anna Luca Hamori a trecut de două tururi pentru a participa în faza sferturilor de finală. Le-a învins pe irlandeza Grainne Walsh și pe australianca Marissa Williamson, pe ambele la puncte, 4-1 în primul meci, 5-0 în al doilea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.