Jocurile Olimpice

Novak Djokovic, mesaj războinic înainte de semifinalele de la Jocurile Olimpice: „Chiar dacă doctorii vor spune că nu e ok, probabil că voi ieși pe teren”

Novak Djokovic

Articol de Tudor Belivacă  —  vineri, 02 august 2024

Novak Djokovic (37 de ani, locul 2 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de simplu de la Jocurile Olimpice, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas ( 25 de ani, locul 11 ATP) în două seturi, scor 6-3, 7-6.

La începutul celui de-al doilea set, Djokovic a acuzat probleme fizice și a cerut intervenția fizioterapeutului său. „Nole” a continuat partida și a revenit de la 4-0 pentru Tsitsipas.

Novak Djokovic: „Sunt șanse rare de a juca pentru o medalie pentru țara mea”

Djokovic și-a asigurat fanii după meci că va lupta pentru medalia de aur chiar dacă doctorii îi vor interzice să joace. Sârbul speră să fie în cea mai bună forță ca să poată câștiga medalia de aur, singurul titlu care îi lipsește din palmares.

Novak Djokovic în partida cu Stefanos Tsitsipas / Foto: Imago

„Chiar dacă doctorii vor spune că nu e ok, probabil că voi ieși pe teren și voi încerca. Sunt șanse rare de a juca pentru o medalie pentru țara mea, așa că voi face tot ce e posibil în următoarele 24 de ore pentru a mă pune în situația de a lupta pentru medalia de aur.

Nu am făcut vreun test încă, dar faptul că psihoterapeutul m-a făcut să nu mai simt durere îmi dă un semnal pozitiv. Voi efectua niște controale în această seară, sper să fiu fizic gata pentru semifinale”, a declarat Djokovic, conform Eurosport.

Novak Djokovic îl va întâlni în semifinale pe Lorenzo Musetti (22 de ani, italian, locul 16 ATP), astăzi, 2 august, de la 22:00. Cei doi s-au mai întâlnit de 7 ori, iar italianul a reușit să îl bată doar o singură dată pe Djokovic, în 2023 las Monte Carlo. Italianul a trecut în sferturi de campionul olimpic en-titre, Alex Zverev, în două seturi, scor 7-5, 7-5.

În cealaltă semifinală de la turneul olimpic de simplu masculin, Carlos Alcaraz (locul 3 ATP) îl va înfrunta pe surpriza Auger-Aliassime (locul 19 ATP). Canadianul l-a eliminat în „sferturi” pe locul 9 ATP, Casper Ruud.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.