Jocurile Olimpice

Eroinele României » Echipajele Roxana Anghel - Ioana Vrînceanu și Gianina van Groningen - Ionela Cozmiuc au adus două medalii în mai puțin de o oră

+34 Foto
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto), Luminița Paul  —  vineri, 02 august 2024

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia olimpică de argint la dublu rame feminin, după o revenire fabuloasă # Tot medalia de argint a obținut-o și echipajul format din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle categorie uşoară # Florin Lehaci și Florin Arteni au încheiat finala la dublu rame masculin pe locul 4.

Programul zilei la canotaj:

  • 12:30 » dublu rame (m) finală » Florin Arteni, Florin Lehaci - locul 4, după Croația, Marea Britanie și Elveția.
  • 12:42 » dublu rame (f) finală » Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel - ARGINT, doar în spatele echipajului Olandei.
  • 13:22 » dublu vâsle categorie uşoară (f) finală » Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc - ARGINT, doar în spatele echipajului britanic.

ARGINT și pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle categorie uşoară!

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen și-au completat palmaresul cu medalia olimpică de argint în proba de dublu vâsle, categorie ușoară.

Povestea lor este una plină de voință. La a treia ediție de Jocuri Olimpice la care participă împreună, și la aproape un an de la reunire, Ionela și Gianina sunt vicecampioane olimpice.

Româncele au fost pe a doua poziție la toate punctele de control, britanicele Emily Craig și Imogen Grant conducând de la un cap la altul cursa.

Ionela și Gianina au încheiat cursa în 6:48,78, îîn timp ce britanicele au făcut-o în 6:47,06. În spatele bărcii tricolore a sosit cea a Greciei (6:49,28). Româncele au împreună două titluri mondiale, în 2017 și 2018, și unul european, în 2024.

  • Marea Britanie a încheiat cursa cu un timp de 6:47,06 minute. Timpul stabilit de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc a fost 6:48,78, cu o jumătate de secundă mai bun decât al bărcii Greciei.
  • Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc rezistă atacului târziu al echipajului Greciei și trec linia de finiș pe locul 2, doar după britanice! A doua medalie de argint a zilei pentru România!
  • Barca României rămâne pe locul 2, cu 500 de metri de parcurs până la final. 1,6 secunde între echipaje.
  • 6,4 metri între barca britanică și cea a României, cu 750 de metri rămași.
  • Marea Britanie (locul 1) și România (#2) conduc detașat la jumătatea cursei, cu 1.000 de metri rămași de parcurs.
  • Barca României a condus cursa pe primele sute de metri, dar s-a văzut depășită de echipajul britanic înainte de borna de 500 de metri.
  • Cursa a început la ora 13:24. Barca României se află pe culoarul 4. În finală mai sunt reprezentate Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

ARGINT pentru Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în finală la dublu rame feminin!

Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu au cucerit argintul după o cursă fantastică, una în care au urcat cu fiecare bătaie de ramă.

Au fost pe cinci la 500 de metri, apoi pe 4 la jumătatea ei, pe 3 la 750. Pe ultima parte a cursei, cea mai grea, româncele au zburat și au întrecut barca Australiei, pe care au depășit-o cu mai puțin de o secundă, româncele având un timp de 7:02,97, iar adversarele lor încheind în 7:03,54.

Medalia de aur le-a revenit olandezelor Ymkje Clevering și Veronique Meester (6:58,67). Imediat după ce au trecut linia de finiș, Roxana s-a întins în barcă, marcată de efort, în timp ce Ioana căuta aer.

Au dat totul pentru această medalie. Una pe care o visau de când au urcat prima oară în barcă împreună anul trecut. Ea se adaugă titlurilor europene cucerite în 2023 și 2024 și bronzului mondial din toamna trecută.

+34 Foto
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia de ARGINT la dublu rame feminin / Foto: Raed Krishan GSP

Locul 4 pentru Florin Lehaci și Florin Arteni în finala la dublu rame masculin

Florin Lehaci și Florin Arteni au terminat pe locul 4 în finala la dublu rame. Echipajul României a fost al doilea pentru 3 sferturi din cursă, dar nu a putut crește ritmul pe ultimii 500 de metri, în care a fost depășit de croați și elvețieni.

+16 Foto
Florin Arteni și Florin Lehaci la finala dublu rame / Foto: Raed Krishan GSP

Revenirea croaților a fost fabuloasă: Martin și Valent Sinkovic erau pe 5 după 500 de metri, pe locul 4 după 1.500 de metri, dar au urcat pe prima poziție forțând pe final!

Clasamentul în finala la dublu rame masculin

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.